• Het gerenoveerde gebouw van Hogeschool Inholland Alkmaar

    InHolland Alkmaar

Techniekplein, minicolleges en speeddaten bij open avond InHolland Alkmaar

ALKMAAR Tijdens de open avond van Hogeschool Inholland Alkmaar op woensdag 4 april tussen 17:00 en 20:00 uur kunnen jongeren in gesprek met studenten en docenten om uit te vinden welke van de dertien Alkmaarse hbo-opleidingen nu écht bij hen past. Ook kunnen ze direct binnenkijken in het nieuw ingerichte hogeschoolgebouw aan de Bergerweg in Alkmaar. Studenten, docenten en oud-studenten staan klaar om meer te vertellen over studeren in de richting economie, techniek, zorg & welzijn en onderwijs. Iedereen die na de zomer met een hbo-opleiding wil starten, kan zich tot 1 mei 2018 inschrijven via Studielink.

Het maken van de juiste studiekeuze is lastig. Inholland Alkmaar vindt het belangrijk dat iedereen zich goed kan oriënteren. Daarom is de Open Avond verdeeld in drie fasen: TEST | ONTDEK | KIES. Nog twijfels over een studiekeuze? Bij TEST bieden we een competentiespel aan om hierbij te helpen. "De studiekeuzeadviseurs begeleiden dit spel en geven na afloop een advies over de richting of opleiding die het beste past. Bij ONTDEK geven we een beeld van de verschillende vakgebieden en de opleidingen. Wat spreekt het meeste aan? De docenten en studenten vertellen op de eigen verdieping graag meer over de studie en de mogelijkheden. Keuze gemaakt? In de fase KIES begeleiden we iedereen bij de inschrijving via Studielink. Neem hiervoor de DigiD-code mee. "

Bezoekers kunnen woensdag 4 april meekijken met onderwijsprojecten van studenten van de technische opleidingen op het Techniekplein, een robot besturen op het LEGO® Mindstorms®-parcours, zorgrobot Rose ontmoeten, minicolleges volgen bij de opleiding Business Studies, Accountancy en Finance & Control: Bedrijfseconomie, zich laten informeren over de toelating bij de Pabo, 3D-printen, speeddaten met een (oud-) student bij Technische Bedrijfskunde, een tosti eten bij studentenvereniging Omnivas of een workshop 'moodlight' bij Elektrotechniek. Ook kunnen studiezoekers in gesprek gaan met studenten en docenten van de opleiding Technische Informatica die voor de tweede keer is beloond met het speciale kwaliteitszegel 'Topopleiding 2018' in de Keuzegids HBO 2018.

AvondAanmelden voor de Open Avond 4 april kan via: www.inholland.nl/openavond. Hogeschool Inholland Alkmaar biedt een breed aanbod van 13 verschillende hbo-opleidingen, zowel voltijd, duaal als (flexibele) deeltijd aan, op het terrein van techniek, economie, educatie en zorg en welzijn.