• Bert Boer

Over leer en leren

Advertorial

ALKMAAR Annemiek Trager is inmiddels uit de leer van Jeroen Besseling. Op 1 mei 2018 werd het stokje overgedragen. In het eerste jaar is Annemiek fris van leer getrokken en zet de karakteristieke leerwinkel succesvol voort. 'Erg leuk om het nu allemaal zelf te doen.' De naam Besseling blijft gehandhaafd maar nu by Annemiek.

Bert Boer

IN DE LEER Na een carrière in het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties ging ze in de leer bij Jeroen Besseling. Het ondernemen sprak haar erg aan. De lessen van de olijke ondernemer die bijna 40 jaar de scepter heeft gezwaaid, pikte ze snel op. Met een zelfde passie en fascinatie voor mooi en kwalitatief leer zet ze enthousiast de winkel voort. Het vertrouwde concept blijft bestaan, maar wel met een eigen frisse blik. Inmiddels heeft ze na de Jeroen Besseling masterclass de eerste inkopen zelf gedaan. 'Het blijft spannend, de materialen inslaan een paar seizoenen vooruit.' Het pakt goed uit. De loop zit er goed in, vooral op de vrijdag en zaterdag is het topdrukte.

VOOR ELK WAT WILS Het assortiment is gevarieerd en in elk segment. 'Als de kleding even minder loopt, gaan de tassen weer heel goed.' Ook zorgt Annemiek ervoor in elke prijscategorie kwalitatief goede spullen te hebben. Van tassen van 25 euro tot op maat gemaakte lammy coats. Voor elk wat wils. De collectie kent ook vele items speciaal voor de vrouw en voor de man. Dikwijls ontmoet Annemiek paren die beide goed slagen in de winkel. Het karakteristieke pand in de Oude Stad blijft een trekker. Niet alleen uit Alkmaar en omgeving komen de mensen de shop binnen. Van Zutphen tot Rotterdam en van Maastricht tot Leeuwarden. Uit heel het land komen mensen voor de exclusiviteit en kwaliteit. 'We blijven een uniek product bieden, tailormade. Er zijn nu eenmaal niet zoveel lammy coat verkopers als Besseling by Annemiek. We maken de kleding geheel op maat.' Annemiek is helemaal in haar element. 'De Parijse beurs is erg leuk om te bezoeken.' Op zoek naar nieuwe trends en gadgets, helemaal ok. Momenteel loopt Secret erg goed. De leren hoes voor passen om skimmen te voorkomen is een hele mooie binnenkomer. 'Ik zorg elke keer weer voor een nieuw item in het assortiment.' De zaak blijft fris en dynamisch. 'Ik kijk alweer uit naar de nieuwe beurs.' Brainstormend over de samenstelling van weer nieuwe frisse collecties.

OUDE STAD De locatie blijft uniek. Dichtbij de kaasmarkt trekt het in het seizoen heel veel toeristen. 'En via de vereniging de Oude Stad zorgen we elk seizoen voor een mooie sfeer en gezelligheid. Verlichting, aankleding van etalages, reclame uitingen, allemaal afgestemd op het winkelend publiek. Heerlijk plekje op het Fnidsen.' Mooie plek om te settelen en Besseling by Annemiek nog vele jaren te laten floreren. Jeroen heeft het runnen van de toko losgelaten en komt gezellig af en toe even op de koffie. Voor anekdotes en nieuwe verhalen onder het genot van excellente espresso of cappuccino.

i Besseling by Annemiek, Fnidsen 68, 072-5112789, www.besselingbyannemiek.nl.