• Honderd vrijwilligers slaan aan het bakken.

    De Geuzen

Oliebollen van scouting De Geuzen

ALKMAAR Traditiegetrouw bakt scoutinggroep de Geuzen uit Alkmaar ook dit jaar weer oliebollen. De actie loopt al vanaf 1958 en is misschien ouderwets, maar wel de enige actie die De Geuzen organiseert.

Vrijdag 29 december om 4 uur 's morgens beginnen meer dan honderd vrijwilligers met het bakken van liefst 20.000 oliebollen. Dat betekent vroeg op om de verse oliebollen vanuit de professionele bakkerij op tijd bij de klanten te krijgen. Met zo veel jaar ervaring komt dat wel goed, het moet vooral ook een gezellige dag worden. De opbrengst van de verkoop gaat naar een nieuw dak voor het clubhuis.

THUIS LATEN BEZORGEN Wie liever thuis blijft kan de oliebollen van de scouts aan de deur kopen. Sinds 6 december gaan De Geuzen al langs de deuren. Bestellen via internet is ook mogelijk. Tot en met 28 december zijn de oliebollen te bestellen op www.oliebol.de-geuzen.nl en telefonisch op 06-17531477. De oliebollen kosten 6 euro per zak van tien, met of zonder rozijnen. De bollen worden bezorgd op zaterdag 30 december tussen 10.00 en 16.00 uur.

Ook bedrijven kunnen bij De Geuzen bestellen via bovenstaande website en telefoonnummer. De oliebollen worden dan op vrijdag 29 december of zaterdag 30 december op een afgesproken tijd en voorzien van poedersuiker bezorgd.

VERKOOPPUNTEN Vergeten te bestellen? Op 29, 30 en 31 december zijn de verkooppunten in Alkmaar op Overstad geopend op de parkeerplaats van Klercq en bij het clubhuis aan het Honkpad in Alkmaar Hoefplan. De scouting is ook aanwezig bij Kringloop Tol in Egmond aan den Hoef en in Egmond aan Zee bij ijswinkel Pravesani in de Voorstraat.