• Roos Kalle

Leger des Heils zoekt goede schoenen

ALKMAAR Wie nog herdraagbare, goede schoenen in huis heeft, kan die doneren in de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils, de ReShare Stores. Door de inzamelactie hoopt het Leger des Heils meer mensen te voorzien van betaalbare 'nieuwe' schoenen. De ReShare Store in Alkmaar is te vinden aan de Achterstraat 36.

In de ReBox, die in de winkel staat, kunnen klanten altijd al kleding en schoenen doneren. Helaas zitten daar vaak niet genoeg herdraagbare schoenen tussen. Met als gevolg dat klanten die op zoek zijn naar een nieuw paar schoenen voor een kleine prijs, niet altijd slagen. Dat is jammer, vindt Joanne Havenaar, Floormanager van de ReShare Store in Alkmaar. "Wij willen graag een mooi winkelaanbod neerzetten voor mensen met een smalle beurs, maar ook voor mensen die een alternatief zoeken voor fast fashion. Daarom doen we een oproep om de schoenen in te leveren die ongebruikt bij je in de kast staan. Iemand anders is er vast heel blij mee!"

Bezoekers die hun herdraagbare schoenen inleveren, doen een belangrijke bijdrage aan het milieu. Tweedehands kopen bespaart niet alleen nieuwe grondstoffen en gifstoffen, ook wordt de CO2-uitstoot door transport beperkt. Mooi meegenomen: als je een herdraagbaar paar schoenen inlevert in de ReShare Store, ontvang je 50% korting op een artikel naar keuze. De actieperiode loopt nog t/m zaterdag 20 april.