• V.l.n.r.: Wethouder Fred Dellemijn, Martijn van Haneghem (Van Haneghem Tuin en Landschap) en Ruud Storms (Amante Vastgoed).

    Gemeente Heiloo

Laatste boom geplant in Het Oosterzand

HEILOO De laatste boom van woningbouwproject Het Oosterzand in Heiloo is onlangs door wethouder Fred Dellemijn geplant. Hiermee is het eerste gasloze woningbouwproject in de gemeente officieel afgerond.

"Door goede samenwerking tussen bewoners, de ontwikkelaar en de gemeente Heiloo en een gemeentelijke subsidieregeling voor bewoners hebben we deze bijzondere en duurzame wijk kunnen bouwen", vertelt Dellemijn. Het Oosterzand telt negentien energieneutrale vrijstaande villa's. "In 2020 moeten woningen voldoen aan hoge duurzame eisen. De woningen in Het Oosterzand zijn nog duurzamer dan deze eisen. Ze kunnen dus als schoolvoorbeeld dienen voor toekomstige duurzame bouw", aldus Ruud Storms van Amante Vastgoed. Iedere woning is hoogwaardig geïsoleerd, kierdicht gebouwd en voorzien van een warmtepomp die gebruik maakt van bodemwater. Op de daken liggen, daar waar mogelijk, zonnepanelen en er is gekozen voor een geavanceerd ventilatiesysteem. Hierdoor kunnen de huizen méér energie produceren dan er voor het dagelijks verbruik nodig is.

Het planten van de laatste boom staat symbool voor het duurzame, maar ook groene, karakter van deze nieuwbouwwijk in Heiloo. De nieuwe wijk wordt omringd door nieuw aangelegde houtwallen. Alle kavels zijn met hagen gescheiden. Storms: "Met het voorjaar voor de deur is de, in vele opzichten, groene wijk klaar voor morgen."