• Praat mee over het teelplan van De Duintuin

    Buurderij Alkmaar

Klanten krijgen inspraak in teelplan van De Duintuin

ALKMAAR Onder het motto 'U vraagt, wij zaaien' krijgen klanten dinsdag 30 januari inspraak in het teelplan van groentekweker De Duintuin. Van 17.30 tot 19.30 uur wordt bij de Buurderij Alkmaar bij Vers Eten&Drinken aan de Stationsweg 41 in Alkmaar een bijeenkomst gehouden.

Groentekweker De Duintuin heeft in samenwerking met Buurderij Alkmaar de poll ontwikkeld 'U Vraagt, Wij Zaaien'. Klanten (de Buren) hebben inspraak op wat er komend seizoen geteeld gaat worden. Andre van De Duintuin vraagt zich af welke groenten en kruiden zijn Buren, de klanten, het volgende seizoen graag op hun bord willen zien.  In samenspraak met de 'Buren' maakt Andre een teelplan bestelt hij de zaden. Hij is benieuwd wat de favoriete groenten en kruiden zijn van zijn klanten en gaat daar zijn teelplan op aanpassen. Daarvoor is de poll 'U Vraagt, Wij Zaaien' ontwikkeld. Er zijn drie categorieën waarop de voorkeur aangegeven kan worden : voorjaar, zomer en kruiden. De poll wordt uitgedeeld bij de Buurderij Alkmaar en is op Facebook te vinden onder het evenement 'U Vraagt, Wij Zaaien'. 

De Duintuin is 30 januari bij de Buurderij Alkmaar van 17:30-19:30 aanwezig om vragen te beantwoorden van geïnteresseerden. Ook organiseren zij een proeverij. De Duintuin is een tuin in het Heemskerkse duingebied waar onbespoten groenten, kruiden en klein fruit voor de regionale verkoop worden gekweekt met inzet van mensen die willen doorgroeien naar een volwaardige(r) deelname aan de maatschappij

Er worden biologische zaden van De Bolster gebruikt, wat betekend dat de zaden volledig vrij zijn van genetische modificatie (GMO). Bij GMO maken mensen kunstmatige aanpassingen in het DNA van de plant. De Duintuin vindt het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot gezonde groenterassen die uitsluitend eigenschappen bevatten die in de natuur voorkomen. De Bolster en De Duintuin maken geen gebruik van kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen. De zaden zijn dus puur natuur. Info op www.duintuin.eu of www.boerenenburen.nl.