• Shirts of Holland

Hoe was je een overhemd juist (8 tips)

Advertorial

Het wassen van overhemden gaat iets anders dan het wassen van normale kleding. Je moet op een aantal zaken letten, zoals: de temperatuur, hoe voel je de wasmachine doet, de kleur van het overhemd en je moet de ‘overhemden was’ minder hard laten centrifugeren dan de normale was. Hieronder staan 10 handige wastips uitgelegd om het overhemd langer mooier te houden. Daarnaast maak je op deze was manieren optimaal gebruik van het overhemd.

Let op de temperatuur

Als je niet goed op de temperatuur let, worden de overhemden niet goed gereinigd. Overhemden die dagelijks gedragen worden. Hoeven niet warm gewassen te worden. Pas als er een echte vlek in zit, bijvoorbeeld omdat je iets morste is het handig om wat warmer te wassen. Anders is het verstandig om de overhemden op 30 graden wassen. Dit zorgt ervoor dat het katoen mooi blijft.

Gebruik het juiste wasmiddel

Gebruik bij voorkeur vloeibare wasmiddelen en vermijdt bleekmiddelen of wasverzachters. Voor kleding heb je verschillende soorten wasmiddel. Je hebt wasmiddel voor gekleurde -, witte - en donkere kledingstukken. Veel mensen hebben maar één wasmiddel in huis. Het is beter voor het mooi houden van je kleding de goede soort wasmiddel te gebruiken. De kleur zal er langer mooi uitzien.

Het nut van een waszak

Ten eerste kan je de waszak ook gebruiken als wasmand. Het gebruik van een waszak zorgt ervoor dat je overhemd langer mooi blijft. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je overhemd niet in aanraking komt met de randen van de trommel. Hierdoor kan het overhemd beschadigen.

Stop de wasmachine niet te vol

Prop de wasmachine niet helemaal vol. Een richtlijn is ongeveer 6 overhemden. Afhankelijk van de grote van de wastrommel en zijn vulgewicht. Om te zorgen dat alles goed schoon wordt. Is het belangrijk om niet te veel in de wastrommel te doen. Het overhemd moet genoeg ruimte hebben om te kunnen draaien en bewegen om schoon te worden.

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Doseer je wasmiddel. Gebruik niet te veel wasmiddel. Dit is slecht voor de wasmachine. Gebruik ook niet te weinig, anders word je was niet schoon. Was je een paar kledingstukken, dan heb je minder wasmiddel nodig. Zit de wastrommel vrij vol, dan heb je meer wasmiddel nodig.

Laat het overhemd in de lucht drogen

Stop het strijkvrije overhemd niet in de droger. Dit kan de stof beschadigen. Het katoen van het overhemd kan beschadigd worden waardoor het makkelijker zijn kleur en vorm verliest. Hang het overhemd na het wassen op een haakje en laat het drogen.

Was binnenstebuiten

Door het overhemd binnenstebuiten te wassen zal het overhemd langer mooi blijven. Het overhemd raakt tijdens het wassen de wastrommel aan waardoor er kleine beschadigingen kunnen optreden. Op den duur kan dit voor kleurverlies en stof schade zorgen. Als het overhemd binnenstebuiten wordt gewassen beschadigd het vooral de binnenkant. Gelukkig ziet niemand dit.

Week de was voor de eerste keer wassen

De eerste keer dat het overhemd gewassen wordt, is het aan te raden om hem van te voren een kwartiertje in koud water te leggen. Dit zorgt ervoor dat de kleur mooi blijft en dat de vezels alvast kunnen wennen aan het water

Was je overhemden dus alleen als het echt nodig is om optimaal gebruik te maken van het overhemd. Ik hoop dat na het lezen van deze tips het wassen een plezierig klusje wordt! Meer vragen? Neem dan contact op met overhemden.com.