Feestelijke start samenwerking Bibliotheek Kennemerwaard en Rollebol Kindercentra

ALKMAAR Bij Rollebol Kindercentra in Alkmaar vindt woensdag 24 januari de feestelijke aftrap plaats van 'BoekStart in de Kinderopvang'.  

Met het ondertekenen van het contract start een structurele samenwerking tussen beide instellingen met als doel het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen en ouders met jonge kinderen te laten genieten van een actuele collectie boeken. Wethouder Elly Konijn van onderwijs en kinderopvang komt naar de Rollebol en leest het bekroonde prentenboek van de Nationale Voorleesdagen voor, Ssst! De tijger slaapt. Daarna vindt de openingshandeling plaats. Als de contracten zijn getekend mogen de kinderen een cadeau (boek) uitpakken.

Consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard zijn al actief op basisscholen in Alkmaar op het gebied van taal- en leesbevordering en mediawijsheid. Deze lijn wordt nu ook doorgezet op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard ondersteunen pedagogische medewerkers van de kinderdagverblijven op het gebied van taal- en andere leesbevorderingsactiviteiten. Dit is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Alkmaar.