• De Waerden

Atelier de Voordam wordt Lef en Co

ALKMAAR Atelier de Voordam is een begrip in Alkmaar. 20 jaar lang werd hier de gelegenheid geboden aan mensen met een beperking om kunst te maken. Vanaf vrijdag 26 januari heet het Atelier, Lef en Co. Het adres is onveranderd; Voordam 6. Ook onveranderd is het maken van kunst, maar nu met een grote K.

Bij Atelier de Voordam werd er naast kunst ook gewerkt aan andere producten, zoals leuke hebbedingetjes voor in de huiskamer. Bij Lef en Co is dat anders, hier ligt de nadruk volledig op het maken van kunst. Er worden nu alleen nog hoogwaardige producten gemaakt en verkocht. De kwaliteit van de kunst wordt naar een hoger niveau getild door regelmatig kunstlessen te organiseren en workshops te geven aan de cliënten die bij Lef en Co werken. Er wordt gewerkt in thema's waarvoor ook kunstenaars en deskundigen binnen een vakgebied worden uitgenodigd. Lef en Co heeft een galerie waar zowel de kunstenaar als de cliënten kunnen exposeren. Vanaf de opening op 26 januari is hier een vilt-expositie te zien die bestaat uit kunstzinnige werken van cliënten die in samenwerking met viltkunstenares Daphne Brasser zijn gemaakt.

De deuren van Lef en Co zijn geopend op werkdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur. De Vilt-expositie is te bezoeken tot 31 maart 2018. Lef en Co is een onderdeel van De Waerden. Zij ondersteunen mensen met een beperking bij een gelukkig leven en geven hen de kans zich te ontwikkelen vanuit hun sterke kanten. De Waerden werkt aan een samenleving waaraan iedereen een bijdrage mag leveren.