• Het ANWB Fonds hielp vorig jaar onder anderen een organisatie in Venlo die met een speciaal zijspan mensen rondrijdt die geestelijk of lichamelijk gehandicapt zijn.

    ANWB

ANWB Fonds geeft 10.000 euro aan mooiste project Noord-Holland

ALKMAAR Er ligt een bedrag van tienduizend euro te wachten op het meest inspirerende maatschappelijke project in de provincie Noord-Holland. Het geld komt van het ANWB Fonds. Vanaf maandag 13 mei kunnen organisaties en initiatiefnemers zich hiervoor inschrijven en zo een kans maken op de prijs.

Het ANWB Fonds steunt projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart en waarvoor geld nodig is. De initiatieven moeten blijvende waarde hebben en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.

Vorig jaar kreeg het ANWB fonds grote bekendheid. De ANWB bestond toen 135 jaar en vanwege dat jubileum deelde het ANWB Fonds in totaal 135.000 euro uit aan goede doelen-projecten verspreid over heel Nederland.

Destijds waren er twee tot drie winnaars voor iedere provincie, waardoor er gemiddeld maximaal 5000 euro werd uitgereikt. Dit jaar is besloten voor een andere aanpak: het winnende project krijgt alles, dus het gehele bedrag dat er per provincie beschikbaar is. Er kunnen voor deze campagne aanvragen van 10.000 euro worden gedaan.  

Inschrijven om in aanmerking te komen voor de toekenning kan van 13 mei tot 17 juni. Iedereen kan daarna via de website van de ANWB stemmen op wat volgens hen het meest inspirerende project is. Dan blijft er een top drie over. Hieruit wordt eind oktober door de ANWB Adviescommissie een project in iedere provincie gekozen. 

Maatschappelijke initiatiefnemers uit Noord-Holland kunnen hun voorstel voor een project indienen via anwb.nl/sameninactie.