• Bert Boer

Aandacht voor ogen

Advertorial

ALKMAAR Bij Olbers & IJlstra is er ruimte voor design. Eigenaar Nico Wals onderscheidt met zijn opticienzaak met aandacht voor de ogen. 'Iets moois leveren'. Alle tijd wordt er gemaakt om samen met de klant een bril uit te kiezen. Op basis van een gedegen onderzoek en advies komt het tot een kwalitatief hoogstaande keuze die er goed uitziet. Immers het oog wil ook wat.

AANDACHT Aandacht is een belangrijke factor bij deze passievolle opticien. In tegenstelling tot het massa doorschuif werk krijgt de klant een deskundige begeleiding bij keuze voor optimaal zicht. Een brillenmontuur wordt met zorg uitgekozen. De productie is kwalitatief hoogstaand. Hier zien we nog ambachtelijk vakwerk in het vervaardigen van de materialen. Het slijpen van de glazen gaat ook op hoog niveau. En multifocale glazen waar je elders lang op moet wachten zijn bij Olbers & IJlstra na ongeveer een week voor de klant klaar. Olbers & IJlstra besteedt ook veel aandacht aan de contacten met leveranciers. En het slijpen voor de juiste vorm doen ze bij deze opticien gewoon zelf. Mocht het in 1 keer niet helemaal naar wens zijn. Geen punt. De service gaat net zo lang door totdat het optimum is bereikt. 'Niet wennen aan glazen.' Nee, Nico denkt net zo lang met de klant mee tot een naar 100% tevredenheid resultaat.

OPTISCHE ZORG Het zal het zorgverleden zijn van Nico die maakt dat de klant in de watten gelegd wordt. Zijn carrièreswitch naar het opticienvak is een goede geweest. 'Het is heel leuk om een mooie bril te verkopen.' De trajecten met meerwaarde verdienen zich terug. Anders dan anders betaal je bij Olbers & IJlstra voor wat geleverd wordt. Het mag wat meer kosten, maar dan heb je ook een oogstrelend plaatje. Klanten zijn er blij mee. Ze ontvangen een objectief advies van de aan de zaak verbonden optometrist en opticiens. Ze kunnen kiezen uit tal van design monturen en weten dat ze kunnen rekenen op de maximale inzet van Nico en zijn collega’s, Katinka en Rob.

ZICHTLOCATIE Olbers & IJlstra mag gezien worden in de Schoutenstraat. In de digitale wereld vallen ze ook op. De zorgzame aandacht en precisie vind je terug op de prima website. De naamgeving stamt van de eerdere eigenaren. De oudste brillenzaak van Alkmaar is begonnen aan het Luttik Oudorp. Daar ligt de oorsprong van de zaak. In 1924 is die opgestart door Jan de Vries, met een bril voor een boer die er eentje nodig had. Nico is op 2 augustus 2017 gestart op de Schoutenstraat en houdt voorlopig de naam van de vorige eigenaren, Irma Olbers en Wiebe IJlstra aan. Over 5 jaar, wellicht bij het honderdjarig bestaan, komt er een andere naam in beeld. 'Voorlopig gaan we lekker verder met oogmode, met een passie voor bijzondere brillen. Met een goede kijk op zaken leveren wij een uitstekend zicht voor mensen. Dat ziet er goed uit.' Olbers & IJlstra is ook de opticienzaak van Alkmaar gespecialiseerd in contactlenzen. Zachte en harde lenzen, nachtlenzen en alle gewenste varianten. Olbers & IJlstra leveren het, met passie, een goed advies en een product op maat.

i Olbers & IJlstra opticiens, Schoutenstraat 32, 1811 HD Alkmaar, 0725126078, www.olbers-ijlstra.nl