• SaKS

135 jaar SaKS: 'Leerlingen presenteren toekomst onderwijs bij jubileum'

ALKMAAR SaKS - Samen Katholieke scholen in Alkmaar en Bergen -bestaat 135 jaar. Reden voor een groot feest! In de Grote Kerk van Alkmaar viert SaKS eind januari met alle betrokken het onderwijs van verleden, heden én de toekomst.

Als er één groep is die iets over de toekomst te vertellen heeft, dan zijn het wel de leerlingen van SaKS. Zij zijn uitgedaagd hun ideeën en dromen over 'het leren in de toekomst' te delen. Dat leverde vlogs, films, quotes, kijkdozen en prachtige verhalen over futuristisch onderwijs op. Met al dit moois is een expositie samengesteld die het hart vormt van het jubileumfeest in de Grote Kerk in Alkmaar. Het is geen toeval dat SaKS kiest voor deze insteek. Dat katholieke basisscholen 135 jaar geleden hun krachten bundelden, is een mijlpaal om bij stil te staan. Traditionele waarden als ontmoeting, verwondering en eigenheid zijn nog steeds herkenbaar op de SaKS-scholen. SaKS grijpt deze gelegenheid dan ook aan om met respect voor het verleden, vooruit te kijken naar het leren in de 21e eeuw. De onderwijsbehoeften van kinderen zijn daarbij het belangrijkste uitgangspunt.

"We staan midden in de samenleving en zijn volop bezig met de vraag: hoe gaat het basisonderwijs eruitzien in deze veranderende tijd? Onze kinderen zijn belangrijke partners in de transitie naar eigentijds onderwijs. Hoe zorgen wij ervoor dat ze kunnen worden wie ze zijn? Het gaat tenslotte om hún toekomst. De jubileumexpositie geeft een indrukwekkend beeld van deze visie.", vertelt de enthousiaste SaKS-bestuursvoorzitter Helma van der Hoorn. Expositie in de Grote Kerk.

Drie dagen lang, van dinsdag 30 januari tot en met donderdag 1 februari, gaan alle SaKS-leerlingen het resultaat van hun gezamenlijke werk bewonderen in de Grote Kerk. Ze gaan op speurtocht, ontdekken geheimen en worden verrast met een voorstelling. Dinsdag 30 januari van 17:00 tot 21:00 uur gaan de deuren open voor heel Alkmaar. Ouders, relaties van SaKS en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. 135 Jaar SaKS wordt vrijdag 2 februari met alle medewerkers gevierd. Dit start bij de expositie in de Grote Kerk en gaat in een lichtjesparade door Alkmaar naar het Poppodium Victorie.