• Gemeente Heiloo

Heiloo presenteert definitieve uitslag van gemeenteraadsverkiezingen

HEILOO Het hoofd- en centraal stembureau van Heiloo hebben vrijdagochtend de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Het opkomstpercentage bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Heiloo is: 64,32%. In 2014 was dit 62,32%. Een verschil van 2%. Het aantal uitgebrachte stemmen in 2018 is 11.855. In 2014 was dit 11.156. 

Zetelverdeling is als volgt: vier zetels voor Heiloo-2000, vier zetels voor VVD Heiloo, D66 Heiloo drie zetels en CDA Heiloo en Pvda Heiloo krijgt twee zetels, NCPN Heiloo één (dit waren er twee). Nieuwkomers Gemeentebelangen Heiloo en Heiloo Lokaal zijn respectievelijk goed voor twee en één zetel.

Op basis van het aantal stemmen zijn nu de volgende personen gekozen om zitting te nemen in de gemeenteraad. Personen die meer dan 25% van de kiesdeler hebben behaald, zijn op basis van voorkeursstemmen gekozen.

Heiloo-2000: Fred Dellemijn, Corrie Konijn, Linda Veerbeek (in volgorde van lijst) en Rob Levie (in volgorde van lijst)

VVD: Rob Opdam, Brenda Bruin, René van Splunteren (in volgorde van lijst) en Arjen Vroegop (in volgorde van lijst)

 D66: Fons Hopman, Pauline Wittebol en Roman van der Lee

CDA: Elly Beens- Woudenberg en Mart Brouwer de Koning

PvdA: Ko Hemminga en Annemarieke Nierop

NCPN: Willem Gomes

Gemeentebelangen Heiloo: Peter Rood en Edith de Jong

Heiloo Lokaal: Tijmen Valkering

De komende tijd gaan de partijen met elkaar in gesprek over het vormen van een coalitie en uiteindelijk een nieuw college. De personen die zijn gekozen moeten nu bepalen of zij daadwerkelijk in de raad zitting willen nemen. Op woensdagavond 28 maart om 20.00 uur is in de raadzaal het afscheid van de oude gemeenteraad. Op donderdag 29 maart om 20.00 uur wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.