• Denk Alkmaar

DENK Alkmaar: "Gevestigde orde heeft het Kieskompas in handen"

ALKMAAR De Alkmaarse afdelingen van VVD en CDA en lokale partijen OPA en Leefbaar Alkmaar hebben dusdanig druk uitgeoefend bij het Kieskompas om een aangedragen stelling van DENK Alkmaar te laten verwijderen. Het Kieskompas, een van de hulpmiddelen waarmee kiezers kunnen achterhalen welke partij het dichtst bij hen staat, zwichtte onder zware druk van de gevestigde partijen.

Het gaat om een stelling waarvoor DENK Alkmaar reeds verschillende moties over indiende, namelijk: Gratis openbaar vervoer voor ouderen en minima, een van de speerpunten van DENK Alkmaar.  Mohamed Keskin, lijsttrekker en fractievoorzitter van DENK Alkmaar: "Omdat genoemde partijen het Kieskompas manipuleren, heeft DENK Alkmaar besloten om niet mee te doen aan deze poppenkast."

Het Kieskompas gaf aan veel boze brieven en telefoontjes te hebben ontvangen van partijen die de stelling van DENK Alkmaar er persé uit wilden hebben. Iets wat zij nooit eerder hebben meegemaakt. "De aanhoudende druk vanuit de andere partijen was voor het Kieskompas één van de redenen om hier in mee te gaan, wat natuurlijk heel kwalijk is. De tool is natuurlijk slechts een hulpmiddel. Als mensen onze visie voor een eerlijker en rechtvaardiger Alkmaar willen weten, kunnen zij uiteraard ook ons verkiezingsprogramma inzien. Deze is binnenkort verkrijgbaar! De komende tijd zal team DENK Alkmaar ook zichtbaar zijn om haar standpunten aan de Alkmaarders toe te lichten" aldus Keskin.