• EUT, een van acts die 10 november te zien zijn tijdens de Popronde Alkmaar.

    Popronde Alkmaar

Line-up Popronde bekend

ALKMAAR Popronde Alkmaar heeft vorige week woensdag de programmering bekendgemaakt. Het muziekfestival staat dit jaar voor 10 november op de agenda.

De Popronde is onderdeel van het grootste rondreizende festival in Nederland dat dit jaar 41 steden aandoet. Onder andere Okke Punt, Peer en EUT zijn op 10 november op verschillende locaties live te bewonderen in de stad.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Van 14 september tot en met zaterdag 25 november reizen 141 geselecteerden Popronde-acts langs 41 steden door het land.

Singer-songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Sinds dit jaar is er een nieuwe organisatie opgestaan. Robin Aret en Claudia van Bakkum hebben deze overgenomen voor de Alkmaarse editie. "We hebben dit jaar met veel enthousiasme de organisatie van Popronde Alkmaar mogen oppakken. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van alle locaties die dit jaar meedoen en kijken uit naar een goede opkomst. We gaan voor een mooie twaalfde editie", aldus de kersverse organisator Robin Aret.

Op vrijdag 10 november zullen maar liefst 31 acts te zien zijn. Zij presenteren zich dit jaar op zestien deelnemende locaties. Claudia van Bakkum: "De locaties vormen een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en het poppodium zijn er nog meer bijzondere locaties. Zoals lunchrooms, hostels, winkels en andere bijzondere plekken. Neem nu atelier-kantoor Karavaan. Die doet dit jaar voor het eerst mee."

De volledige programmering van Popronde Alkmaar is te vinden op www.popronde.nl/steden/alkmaar. Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2017 en het programma van alle steden opwww.popronde.nl. Steden waar de Popronde nog te zien is na Alkmaar zijn Deventer, Breda, Enschede, Oss en Meppel.