• Ben Kim op de piano en Niek Baar (links) en Ensemble Caravan.

    Lindegracht Concerten

Lindegracht Concert

ALKMAAR Liefhebbers van tijdloze muziek zitten de komende weken op dinsdagavond weer goed. Vanaf 16 juli staat er weer een drietal Lindengracht Concerten op de agenda. Place to be: hoe kan het ook anders, de Lindegracht ter hoogte van de Koorstraat.

Toehoorders kunnen dan weer genieten van een violist, een strijkkwartet of misschien wel voor een saxofoon octet, voor een beetje jazz of een stukje opera. Tijdloze muziek die de waan van de dag doet vergeten. Boven het stille water van de stadsgracht spelen en zingen nationale musici van internationaal niveau. De concerten worden deze zomer gegeven op de dinsdagavonden 16 en 30 juli én 13 augustus. De toegang is gratis. Het publiek kan een eigen stoel meebrengen of met een bootje aanleggen bij het podium. Op dinsdag 16 juli treedt vanaf 20.30 uur het jonge duo Ben Kim op de piano en Niek Baar met zijn viool op. Zij spelen de Vioolsonate nummer 2 van Edvard Grieg, Romances voor viool en piano van Clara Schumann en van Fritz Kreisler: Praeludium en Adagio.
Na de pauze treedt het Ensemble Caravan op. Caravan verbindt het Oosten en het Westen, waarbij klassieke kamermuziek, jazz en folk ineen vloeien. Samen met de Syrische ud speler Jawa Manla, violiste Emmy Storms en percussionist Jeroen Batterink onderneemt bandleider Julian Schneemann een grensoverschrijdende trip, waarbij dromerige Arabische melodieën en opzwepende Ierse folk hand in hand gaan met betoverende kamermuziek en avontuurlijke jazz. Dat alles maakt deel uit van één het hetzelfde verhaal: de kracht van (muzikale) diversiteit.

Bron: Youtube, Lindegracht Concerten