• Pixabay

Geen aluminium-inzameling meer in Kerkcentrum De Blije Mare

ALKMAAR Er kan geen aluminium meer worden ingeleverd in Kerkcentrum De Blije Mare in Alkmaar Noord en ook niet meer bij Trijnie Bakker thuis in Alkmaar Noord. De toeleveringsregels in China, waar het aluminium naar toe wordt verkocht, zijn erg aangescherpt.
De IJzerwerf heeft de kans te maken te krijgen met een afkeuring van containers vol met aluminium. Zij kunnen daardoor veel opbrengst mislopen en ook het terug verschepen, bij afkeuring, naar Nederland kost veel geld. Daarom hebben ze helaas moeten besluiten, om geen klein aluminium, blikjes, waxine-lichtjes-houders, aluminiumfolie, kattenvoer-bakjes, aluminium kant-en-klaar-verpakkingen et cetera meer in te nemen. Het schijnt te dun te zijn. Blikjes kunnen, sinds het omgekeerd inzamelen in Alkmaar wordt toegepast, in de plastic containers gedeponeerd worden.
Trijnie: 'Ik dank allen, die, in al die jaren, aluminium hebben ingeleverd hartelijk, voor alle inbreng en moeite. We hebben met z'n allen toch maar mooi zo'n 50.000 kilo aluminium uit het milieu weten te houden en met de opbrengst hiervan hebben we circa 200 kleinschalige goede doelen, op velerlei gebied, kunnen steunen, regionaal en internationaal. Namens alle gesteunde doelen, zeer bedankt allemaal!'