• Goed voorbereid richting wandelen in Oostenrijk.

    Bert Boer

Wandelen in Oostenrijk

ALKMAAR "In 2019 gaan we met een groep van 7 G sporters en 7 begeleiders op wandeltocht in Oostenrijk. "Patrick Rupsam van Hattrick Zorg somt de jaarlijkse projecten vanaf 2016 op. Dit jaar dus een tocht waarbij samenwerking en kameraadschap voorop staan. In het project op hoogte komt naast de mentale en fysieke begeleiding ook het thema eenzaamheid naar boven.

Sinds 2016 organiseert Hattrick Zorg elk jaar een project voor mensen met een handicap. Dennis, een blinde man met autisme werd begeleid bij de halve marathon van New York. In 2017 een fietstocht van 400 km kriskras door Noord-Holland. Vorig jaar de survivaltocht naar de Veluwe, met tenten en een kampvuur. Dit jaar dus de wandeltocht met een grote groep naar Oostenrijk. "We merken dat de projecten omvangrijker worden. " Patrick spreekt van een mooie trend. "Het betekent wel dat we hogere kosten hebben en meer bergen werk verzetten." Dat is het dubbel en dwars waard. De resultaten zijn verbluffend. De cliënten bekwamen zich in sociale vaardigheden en doorzettingsvermogen. "En ze raken uit hun isolement."

Zijn er al meerdere sponsoren die prodeo hun diensten aanbieden, nu is meer support nodig. Kosten stijgen door onder meer verblijf van een week in berghutten in het Alpenland. En de uitrusting voor de wandelingen dient professioneel te zijn. Pauw Recreatie uit Heerhugowaard geeft een korting op benodigdheden zoals schoeisel. Ook is er al een mooie cheque van de Rabobank ontvangen. Stichting Kees sponsort ook weer. Daarnaast is Jaap van den Kommer, voormalig directeur van fietsspeciaalzaken, druk doende met een stukje organisatie. Hij zet zich graag in samen met de begeleiders Kevin Kraakman en Dennis Dingerdis voor de thema's waar Hattrick Zorg voor staat. Naast de begeleiding van mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking is het thema eenzaamheid door het betrokken Hattrick Zorgteam opgepakt. Patrick noemt dat ze ambassadeur van project eenzaamheid in Heiloo zijn. "Het mag best eens uit de taboesfeer komen." Bij Hattrick Zorg spreken we over dit thema. "We zien mensen opbloeien door gezamenlijke activiteiten."

Wandelen in de bergen is geen sinecure. Op 22 juni is het zover, dan gaat de projectgroep voor een week naar de Oostenrijkse Alpen! Drie volle dagen wordt er gewandeld onder leiding van een ervaren bergwandelgids. Als voorbereiding traint de groep elke woensdagavond met wandelen en specifieke krachtoefeningen. Afgewisseld met lange tochten rondom Alkmaar, Heiloo, Egmond in de weekenden. De Zuid-Kennemerduinen en de zandheuvels tussen Castricum en Heemskerk zijn ook geen onbekend terrein meer. Binnenkort is het tijd voor het kopje van Bloemendaal. Geïnteresseerden van wie het hart opengaat van deze inspanningen kunnen meer informatie verkrijgen via jaapvandenkommer@gmail.com

Doneren kan via stichting Kees, NL71 INGB 0006 0776 35 onder vermelding van Project Oostenrijk G-sporters van Hattrick Zorg.