• Wethouder Dijkman probeert een snelle tijd in de bob neer te zetten.

    Alkmaar Sport

Voor even een Olympiër bij De Meent

Bobben voor de deur van De Meent

ALKMAAR Voor het Alkmaarse sportcomplex De Meent Bauerfeind staat op dit moment een 69 meter lange bobstartbaan. Vorige week opende wethouder Sport Pieter Dijkman (VVD) de Dirk Barten Bobstart Experience door als eerste een tijd neer te zetten.

Met nog slechts een paar dagen tot de Spelen haalde Alkmaar Sport opnieuw een discipline van de Olympische Winterspelen naar Alkmaar. Naast schaatsen, curlen en biatlon is het nu ook mogelijk om een bobstart te ervaren op een bobstartbaan met hoogte verschil.

Pieter Dijkman trapte af door onder begeleiding van oud-Olympisch bobslee piloot Arend Glas als eerste een afdaling te maken. Na een korte sprint suisde hij met bobslee partner, bestuursadviseur Eelco Kroon, de baan af. "Een snelle tijd? Geen idee, maar een super ervaring is het wel! Het is uniek dat dit samen met het bedrijfsleven mogelijk gemaakt is. Dit is nou wat je noemt Samenwerken in Sport," aldus Pieter Dijkman.

DREUMESINSTUIF Ook voor de allerkleinsten is De Meent de komende tijd een leuke activiteit. Alkmaar Sport sluit de voorjaarsvakantie traditioneel af met een sportevenement voor de allerkleinsten. Op vrijdag 2 maart kunnen alle dreumesen van 1-5 jaar meedoen aan een sportinstuif in De Meent Bauerfeind. Het programma start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Deze sportinstuif zal geheel in het teken staan van het thema Superhelden.

De drukbezochte dreumesochtenden staan garant voor twee uur springen, klauteren, kruipen, ballen, rennen en plezier maken. Wie zin heeft kan deelnemen aan een korte dansles, op de foto met mascotte Freddy Fit of meedoen aan sportieve spelletjes onder begeleiding van een ervaren trainer.

Elk kind mag zijn/haar eigen loopfiets meenemen, want ook deze keer wordt er een knotsgek fietsparcours uitgezet. Albert Heijn Hoefplan zorgt voor een gezonde versnapering voor de kleintjes. In de babyhoek kunnen baby's naar hartenlust rondkruipen en spelen.

SUPERHELDEN Het concept van de dreumesinstuif is vernieuwd. Voortaan heeft elke instuif een eigen fantasiethema. De Topsporthal zal feestelijk worden versierd en de begeleiding is in thema verkleed. Uiteraard mogen ook alle kinderen verkleed komen. Het thema van de dreumesinstuif van vrijdag 2 maart is Superhelden. Alle stoere spidermannen, Mega Mindy's en supermannen zijn van harte welkom!

De kosten bedragen 4 euro- per kind bij online voorinschrijving en 5 euro per kind bij inschrijving op de dag zelf. Baby's tot één jaar mogen gratis naar binnen. Per kind heeft één begeleider gratis toegang, extra begeleiders betalen 1,50 euro per persoon. In de Topsporthal is horeca aanwezig. Voor meer informatie of voor aanmelding kunnen geïnteresseerden terecht op www.alkmaarsport.nl/dreumessport.

Bij Alkmaar Sport N.V. staat plezier in Sport voorop. Alkmaar Sport zorgt dat zoveel mogelijk mensen in de regio sporten omdat het leuk, gezellig en gezond is.