• Maandag 26 augustus beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen weer bij de Alkmaarse volleybalclub Alvoco.

    C. Dijksen - PR Alvoco

Alvoco klaar voor het nieuwe seizoen

ALKMAAR Maandag 26 augustus beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen weer bij de Alkmaarse volleybalclub Alvoco. De trainingen vinden plaats in Sportcomplex Oosterhout in Alkmaar en in De Spil in Oudorp. Het hele seizoen wordt in het complex aan de Vondelstraat de thuiswedstrijden op woensdagavond en zaterdagmiddag gespeeld. Alvoco heeft heeft op het sportcomplex ook haar eigen kantine voor een gezellige ontmoeting na de training of de wedstrijd. Er wordt zoals altijd getraind onder leiding van professionele en deskundige trainers.

Voor vier jeugdspeelsters van Alvoco was het wel een heel bijzondere zomer, ze zijn met twee beachvolleybalteams en hun coaches naar de International Children's Games in Ufa (Rusland) geweest.

VLAGGENSCHIP Het vlaggenschip van Alvoco, Heren 1, speelt na hun kampioenschap van de eerste klasse vorig seizoen nu in de Promotieklasse. Een hele uitdaging voor deze groep spelers die met professionele trainers er op gericht is altijd omhoog te kijken. Peter Bienemann zal de trainingen verzorgen en de coaching dit seizoen wederom op zich nemen. Voorlopig zullen de heren strijden om in deze zware klasse te blijven en met sterke nieuwe aanwinsten te kijken naar een goed vervolg van
aankomend seizoen.

DAMES 1 Dames 1 van Alvoco gaat dit seizoen de samenwerking aan met trainer Peter Stam die na ruim 30 jaar training geven dacht aan stoppen, maar eigenlijk niet zonder volleybal kan. Bij Alvoco ziet hij een mooie uitdaging om met het selectieteam bij de dames zijn trainerscarrière te verlengen. Peter over zijn plannen voor Dames 1: "We gaan 'bouwen aan de toekomst' met dit team, wat een mooie mix van ervaring en jeugd is. Jeugdtrainer Emile Bongers heeft een aantal goed opgeleide jeugdspeelsters afgeleverd en samen met de meer ervaren speelsters gaan we kijken of we volgende
stap kunnen zetten met elkaar. De groep spreekt de ambitie uit te willen spelen voor een plaats op de ranglijst die recht geeft op promotie, een pittige ambitie en aan de trainer/coach de taak om een programma neer te zetten waarlangs de groep kan gaan werken om de noodzakelijke progressie te boeken."

p[Wil je weten wat de andere teams van Alvoco van plan zijn? Lees het op alkmaarsweekblad.nl

SPELPLEZIER Voor alle andere competitie-teams staat vooral het spelplezier bovenaan met altijd in het achterhoofd om een kampioenschap binnen te halen! Alvoco zoekt voor deze teams versterking van dames en heren die weer willen beginnen met volleyballen na enige afwezigheid of net in Alkmaar zijn komen wonen en op zoek zijn naar een gezellige vereniging.

Daarnaast heeft de Alkmaarse volleybalvereniging een bloeiende recreanten afdeling die op twee plaatsen in Alkmaar wekelijks traint in Oudorp. Voor meer informatie kijk op de website van Alvoco. Jeugd staat voorop Bij de jeugd zijn vele teams actief in de verschillende leeftijdsgroepen. Zo zijn de meisjes op alle niveaus goed vertegenwoordigd met teams in de klasse A, B en C. Meisjes B werden vorig seizoen kampioen in hun klasse onder begeleiding van Leona Duinenveld (coach) en Emile Bongers (trainer). Dit team blijft nog één seizoen met elkaar spelen om wederom een gooi te doen naar het kampioenschap.

De talentvolle jongens zijn actief op het A- en B-niveau en zullen daar altijd strijden voor de bovenste plaatsen. Jongens en meisjes die willen beginnen met volleyballen zijn natuurlijk meer dan welkom bij de Alkmaarse volleybalclub.
Interesse om te gaan volleyballen? Kom dan vanaf 26 augustus kijken in de zaal aan de Vondelstraat als de trainingen weer zijn begonnen. Het is een mooie gelegenheid voor aspirant jeugdleden om eens kennis te komen maken met de club. Alvoco is altijd op zoek naar nieuw jeugdig talent wat middels goede begeleiding in een aantal jaren kan doorstromen naar de hogere teams.