• ANP Foto

Onderzoeksraad geeft AZ-stadion vrij (2)

ALKMAAR (ANP) De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft het onderzoek bij AZ afgerond en het AFAS Stadion vrijgegeven. Er is gesproken met betrokkenen en de situatie rondom het ingestorte dak is onderzocht. Volgens een woordvoerder beslist de raad waarschijnlijk volgende week of een vervolgonderzoek wordt geopend.

Door harde wind stortte zaterdag een deel van het dak van het stadion in Alkmaar in. Niemand raakte gewond, doordat de tribune niet bezet was.

AZ kan voorlopig niet in het stadion voetballen en speelde daarom donderdag een thuiswedstrijd tegen FC Mariupol in de derde kwalificatieronde van de Europa League in het stadion van ADO in Den Haag. Een wedstrijd die glansrijk werd gewonnen met 4-0. In de play-offs is nu Antwerp de tegenstander.

De eredivisieclub laat weten pas met de opruimwerkzaamheden te gaan beginnen als het sloopplan is goedgekeurd door de gemeente Alkmaar en Royal HaskoningDHV, dat namens de club onderzoek doet. AZ wacht dat onderzoek en de uitkomsten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid af en wil nog geen inhoudelijke mededelingen doen.

Label:

Stadion AZ