• Jimmy Demmers in actie

    Fotopersburo Martin Mooij

Uitreiking van de Alkmaarse sportprijzen

ALKMAAR Het is bijna zo ver. Op vrijdag 15 december verzorgt gemeente Alkmaar weer de huldiging van de Alkmaarse sportkampioenen. In Sportpaleis Alkmaar worden deze avond de sporter, sportploeg, het sporttalent en de aangepaste sporter van het jaar 2017 in het zonnetje gezet. Ook wordt een sportwaarderingsprijs uitgereikt.

Alle geïnteresseerden kunnen hier (gratis) bij aanwezig zijn, zij kunnen zich online aanmelden via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen. Dresscode voor de avond is casualcchique (geen spijkerbroek).

Trampolinevereniging Triffis won in 2016 de titel 'Sportploeg van het jaar', ook in 2017 zijn zij weer genomineerd in deze categorie. Zullen zij hun titel prolongeren? Als Alkmaarse sportkampioen ontving de vereniging 500 euro uit het Sportkampioenenfonds. De ondernemers BDO, Noordeloos Elektro, Rabobank Alkmaar e.o., De Ondernemerstuin en Bauerfeind stellen ook dit jaar dit bedrag aan de vijf winnaars ter beschikking. "Het geld investeerden we in de selectie. Denk hierbij aan de kosten die gepaard gaan met het organiseren van trainingen en (oefen)wedstrijden, waarbij we de selectie maar ook de hele Alkmaarse vereniging nog sterker op de kaart zetten," aldus top-trampolinecoach Sven Mooij van Triffis. Een goede investering, want ook in 2017 presteerden de selectie-springers weer opperbest. De A1-selectie (Pascal Wiebering, Roel Teillers, Jimmy Demmers en Niamh Slattery) werden Nederlands Kampioen. Met een individuele eerste prijs voor Jimmy, en een Nederlandse titel voor het duo Jimmy-Roel. In verschillende samenstellingen wisten de vier springers podiumplaatsen te behalen op o.a. de David Ward Hunt Cup in Engeland, de Flowercup en de Ostseepokal (Duitsland). Pascal en Niamh sprongen een WK-limiet.

Directe concurrenten van de trampolinespringers zijn deze huldigingsavond de ploeg van Wielervereniging Noord-Holland en het kanopolo team van AKV Odysseus.