• De wielrenners zijn klaar voor een nieuw seizoen.

    Alcmaria Victrix

Toerclub Alcmaria Victrix startklaar voor nieuw fietsseizoen

ALKMAAR De leden van Toerclub Alcmaria Victrix hebben de fietsen schoongemaakt, de kettingen gesmeerd en zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Wie een keer met de wielrenners mee wil doen, kan zich aanmelden voor een warming-up toertje op zaterdag 3 maart vanaf het Sportpaleis Alkmaar aan de Terborghlaan. De sportievelingen rijden in maart iedere zaterdag om 9.00 uur.

Op 24 maart zijn de leden van Alcmaria Victrix klaar voor de Lentetocht met een afstand van 95 kilometer.  
De club maakt er een uitdaging van, maar geen wedstrijd. De leden moeten tijd over houden voor een praatje, en een blik op de omgeving. In de tussentijd trappen zij meer dan 5.000, of zelfs meer dan 10.000 kilometer per jaar weg. De tochten die via de vereniging worden verreden liggen dan ook tussen de 90 en 180 kilometer. 
Op zondag, woensdag en zaterdag vertrekt er 's ochtends altijd een groep. Doel en afstand worden per keer bepaald. Daarnaast is er minimaal één keer per maand een rit naar bijvoorbeeld Den Helder, Wassenaar, Texel of Haarzuilens. Er wordt met drie snelheden gereden: 25,
27 of 29 kilometer per uur. Dit zijn geen gemiddelden, maar streefwaarden voor de minimale snelheid, afhankelijk van de omstandigheden.
Daarnaast organiseert de toerclub ieder jaar een meerdaagse rit in Nederland. Een ander groep zoekt in juli de bergen op. Ieder jaar wordt gezocht naar een uitdagende rit met genoeg hoogtemeters. Voor ieder wat wils dus.

Meer informatie via www.tcav.nl.