• RTD Promo

Spektakel tijdens Drakenbootfestival 'Race the Dragon'

ALKMAAR Drakenbootvereniging United Dragons verzorgt zaterdag 15 juni van 10.00 tot 17.00 uur de 21ste editie van Race The Dragon. Zowel wedstrijdteams als gelegenheidsteams racen over een afstand van 200 meter in de volledig opgetuigde drakenboten op de Noorderkade. Een groot spektakel dus.

Het festivalterrein bevindt zich in Alkmaar langs het Noord-Hollands kanaal aan de Noorderkade tussen de Tesselsebrug en de Ringersbrug, naast het Stadsstrand de Kade. Vanaf de nieuwe verlaagde kade met houten vlonder zijn de wedstrijden goed te volgen. Op het festivalterrein zijn onder meer foodtrucks te vinden voor een drankje en een hapje en is er voor de kids een kinderhoek met springkussen. Een DJ voorziet in een muzikale aankleding.

De drakenbootsport is een spectaculaire watersport die haar oorsprong in Azië heeft. In de twaalf meter lange boot zitten zestien tot twintig peddelaars, wordt het tempo aangevoerd door de trommelaar en de koers bepaald door de stuurman. De drakenboten zijn traditioneel met drakenkop- en staart uitgevoerd, zo ook bij Race The Dragon. Naast de explosieve start is de mate van synchroniciteit van de peddelaars van groot belang om het verschil te maken tussen winnen en verliezen. Het gezamenlijk op het gelijktijdige tijdstip de maximale kracht op het peddelblad zetten geeft het meest optimale resultaat. Een echte teamsport.

Kijk voor meer info op www.racethedragon.nl.

Bron: Youtube Henny Snijder