• Jeugdfonds Sport&Cultuur

Samenwerking Heiloo met Jeugdfonds Sport&Cultuur

HEILOO Wethouder Fred Dellemijn heeft donderdag 19 april in de Cultuurkoepel in Heiloo het officiële startsein voor de samenwerking van de gemeente Heiloo met het Jeugdfonds Sport en Cultuur Noord-Holland gegeven. Vorig jaar besloot het college van Heiloo om in het kader van armoedebestrijding onder kinderen te gaan samenwerken met het Jeugdfonds Sport en Cultuur voor de periode 2017-2020.

Tamara Roos van het Jeugdfonds Sport en Cultuur ontving donderdag ook een cheque van 5.000 euro van Theo Groot, manager financieel advies Rabobank Noord-Kennemerland, die blij is met deze samenwerking. De cheque werd namens de Rabobank Foundation uitgereikt. Met 'Muziekmakkers', een gratis toegankelijke muzikale instuif voor kinderen in Heiloo, startte vervolgens ook het evenement 'Music Meeting Heiloo', dat afgelopen weekend in de Cultuurkoepel op Landgoed Willibrordus in Heiloo werd gehouden. '.

Door samenwerking met het fonds kunnen kinderen van minimagezinnen in de gemeente Heiloo meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Door te sporten of creatief bezig te zijn ontwikkelt een kind zich beter en vermindert de kans op sociale uitsluiting. Het Jeugdfonds creëert kansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportclub of culturele vereniging. Het fonds betaalt de contributie en attributen voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.