• Issy Hamdaoui in het midden links naast Ricardinho.

    Aangeleverd

Ricardinho en Hamdaoui op zaalvoetbaltoernooi Handsome Eight

ALKMAAR Naast landskampioen 't Knooppunt uit Amsterdam is ook de Nederlandse kampioen van 2014, het Hoornse Hovocubo, uitgenodigd op het Handsome Eight-toernooi in de Hoornse Vaart. Ook Ricardinho en Issy Hamdaoui komen in actie.

Het zaalvoetbaltoernooi wordt dit jaar gespeeld op twee avonden, vrijdagavond 29 december en zaterdagavond 30 december. Vorig jaar wisten de Hovocubanen in sporthal Hoornse Vaart de finale niet te bereiken, maar dit jaar doet de lijstaanvoerder van de eredivisie er alles aan om wel zover te komen. De winnaar van het Handsome Eight-toernooi gaat met een cheque van 4.000 euro naar huis. De verliezende finalist ontvangt 1.000 euro. ,,Makkelijk zal het tijdens het Handsome Eight-toernooi in de Hoornse Vaart niet worden, want de bezetting is ongekend sterk", vertelt organisator Peter Koch. De beste zaalvoetballer ter wereld Ricardinho reist met zijn All Stars, waaronder Issy Hamdaoui, af naar de kaasstad. ,,Met zijn unieke klasse wordt het lastig hem van zijn tweede opeenvolgende zege af te houden."

Ricardinho werd dit jaar op het WK in Colombia topscorer van het WK en won met zijn Spaanse broodheer Inter Movistar naast de landstitel en de beker, tevens de Champions League. Maar er zijn meer kapers op de kust voor de hoofdprijs. Uit Parijs komt Acces Futsal, al jarenlang de topclub van Frankrijk en met vijf internationals hoofdleverancier van de nationale ploeg, die zich onlangs ten koste van Kroatië kwalificeerde voor de laatste acht van Europa. HSV Hamburg is al jaren de sterkste club van Duitsland. Met vijf landstitels in de laatste zes jaar staat op deze topploeg geen maat. Duitsland, waar de Nederlander Marcel Loosveld bondscoach is, wil binnen enkele jaren gaan aanhaken bij de Europese top.

EGMOND Uit Egmond komt de plaatselijke trots White Stones. Peter: ,,De Egmonders bulken al jarenlang van het talent, maar pech en onervarenheid zorgden er de laatste twee jaar voor dat White Stones, het laatste stapje, promotie naar de eredivisie, net niet kon maken. Met de komst van de ervaren Tom Hofkamp lijkt het dit seizoen wel te gaan lukken, want de ploeg van coach Rogier Bunink staat in de eerste divisie inmiddels op de eerste plek. Met de All Stars-ploeg van Mo Darri, die een aantal internationals mee neemt naar de Hoornse Vaart en een team uit de kwalificatie-poule op 24 december in de Caland-hal in Amsterdam, mag het HE-toernooi zich met recht het mooiste zaalvoetbaltoernooi van Europa noemen."

Het HE-toernooi wordt gespeeld op 29 en 30 december aan de Hertog Aalbrechtweg. Zowel op vrijdag als op zaterdagavond begint de eerste wedstrijd om 19.00 uur. Via www.futsalgala.com zijn kaarten te koop voor vrijdag (15 euro) en zaterdag (20 euro). Een passe-partout kost 22,50 euro en VIP-kaarten 55 euro.

VOORVERKOOP Er wordt een voorverkoop van alle kaarten gehouden op zaterdag 23 december in grand-cafe De Ritz op het Ritsevoort 12 in Alkmaar van 16.00 tot 19.00 uur. Een mailtje sturen kan ook, naar k.bos1@hotmail.com of bel 06-14068371. Voor de jeugd tot zestien jaar is er een kortingsactie bij alle filialen van McDonalds in Alkmaar. Wie een voordeelmenu aanschaft kan voor de vrijdag een kaartje aanschaffen voor het HE-toernooi voor 5 euro. Een begeleidende ouder kan bij McDonalds zijn HE-ticket aanschaffen voor 10 euro.