• D&P Sportfotografie

Reiger Boys Futsal Cup in Hoornse Vaart

ALKMAAR Sporthal de Hoornse Vaart in Alkmaar is donderdag 4 en vrijdag 5 januari het decor voor de Futsal Cup georganiseerd door de zaalvoetbalafdeling van Reiger Boys uit Heerhugowaard. Was dit vorig seizoen nog alleen voor de
jeugd dit seizoen sluiten ook de dames voor het eerst aan.


Deelnemers komen uit het hele land. KTP Nieuw Roden, vv Pernis, Team Alkmaar / Sportstars en OS Lusitanos zijn bekende clubs uit de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal. ZVV Den Haag is een opkomend team wat graag de stap wil maken naar de eredivisie en zich dus op toernooien wil meten met de topclubs.
Ook talententeams weten de weg naar het toernooi inmiddels te vinden. De DIA Meidenacademie uit Teteringen doet met twee teams mee en verder maakt CTO Amsterdam een uniek uitstapje naar de zaal. Het opleidingsteam van de KNVB waar in het verleden internationals als Desiree van Lunteren, Merel van Dongen en niemand minder dan Lieke Martens deel van uit maakten. Bij CTO spelen dus de talenten van de toekomst. CTO speelt mee in de onder 18 en vrouwen 1 poule.
De deelnemers wat meer uit de omgeving zijn Kolping Boys, JVC Julianadorp en Alliance'22 uit Haarlem. Allemaal ploegen die minimaal uitkomen in de hoofdklasse. 

OPLEIDING Reiger Boys die zich dit seizoen Nederlands Jeugdkampioen mag noemen heeft een ontzettend goede jeugdopleiding. De teams draaien met gemak in de jongens zaalvoetbalcompetities mee. Inmiddels hebben dit seizoen maar liefst 8 meiden hun debuut gemaakt vanuit de jeugd en speelt Reiger Boys Vrouwen 1 in de eredivisie met een blok van meiden die nog in de onder 17 competitie mogen uitkomen.
Univé heeft zich als hoofdsponsor gekoppeld aan het toernooi. Reiger Boys zoekt nog wel een nieuwe hoofdsponsor voor de zaalvoetbaltak om ook in de toekomst de opleiding op hetzelfde niveau te kunnen blijven verzorgen en garanderen.
Op donderdag 4 januari starten de wedstrijden om 11.00 uur met de MO12. Daarna vanaf 15.00 uur speelt de MO16. Vrijdag 5 januari start het zaalvoetbal om 11.00 uur met de MO14, daarna vanaf 15.00 uur de MO18 en het toernooi wordt besloten met de vrouwen poule vanaf 19.00 uur.
De entree tot Sporthal de Hoornse Vaart is gratis. Kijk voor meer informatie op www.futsalcup.nl.