• Eric de Lange en Bram Meijer

    TPC Daalmeer

Padelspeler uit Daalmeer in Nederlands team

ALKMAAR In Rijswijk bij La Playa vonden in december de selectiewedstrijden plaats voor het Nederlands veteranenpadelteam in de categorieen 45+, 50+ en 55+. Doel van deze door de Nederlandse Padelbond georganiseerde selectiewedstrijden was om tot een Nederlands veteranenteam te komen voor een landenwedstrijd in januari in Helsinki. Ook een aantal spelers van TPC Daalmeer deden mee aan deze selectiewedstrijden.

De selectiedag kreeg voor Eric de Lange van TPC Daalmeer een positief vervolg. Hij is geselecteerd voor het Nederlands Padelteam 45+. Dit betekent dat hij in het weekend van 19 tot en met 21 januari ons land vertegenwoordigt in de zes landenwedstrijd in Helsinki. De andere landen die meedoen zijn Engeland, Finland, Duitsland, België en het sterke Spanje. Naast de categorie 45+, wordt Nederland ook vertegenwoordigt in de 50+ en de 55+-categorie. Deze landenwedstrijd geeft aan dat Padel in heel Europa een enorme opmars maakt.

Eric is zeer verheugd over zijn selectie. ,,Het is een mooie stimulans is voor mijzelf, maar ook voor TPC Daalmeer om door te gaan op de ingeslagen weg. Het is duidelijk dat de vereniging op de goede weg is en dat er een mooie ontwikkeling wordt doorgemaakt." Veel spelers groeien in hun padelniveau. Naast Eric zijn er diverse jongere spelers die genoteerd staan in de Nederlandse top-30 Padelranking.

CLINIC Geënthousiasmeerd door deze successen komen er steeds meer sporters die een padelclinic volgen. Bram Meijer, de nummer één speler van Nederland, geeft zaterdag 3 februari een clinic in Daalmeer. Ook is er een beginnerstoernooi. Inschrijven kan via www.tpcdaalmeer.nl.

TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij de vereniging kan in de zomer en winter gespeeld worden. Er zijn vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en twee (binnenkort drie) padelbanen. Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.

OVER PADEL Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is tien meter breed en twintig meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk. Padel speel je met een padelracket en een padelbal.

Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets. Meer informatie via www.tpcdaalmeer.nl.