• Fietsen door de IJtunnel, een unieke ervaring.

    Joris Bisschops

Dam tot Dam FietsClassic doet Alkmaar aan

ALKMAAR Na het EK Wielrennen vorige maand kan Alkmaar op zondag 22 september wederom een peloton aan wielrenners verwachten. Le Champion verzorgt dan namelijk de 13e BinckBank Dam tot Dam FietsClassic met afstanden van 40, 60, 85, 105 en 150 km. Ook Alkmaar is dus in een van de routes opgenomen.

De Dam in hartje Amsterdam staat op zondag 22 september de hele dag in het teken van fietsen. Het Koninklijk Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument vormen het decor voor deze unieke start- en finishlocatie. Na het startschot op de Dam volgt als snel het tweede hoogtepunt, de unieke passage door de IJtunnel. Hierna volgt een parcours, afhankelijk van de gekozen afstand, langs diverse 'dammen' in Noord-Holland.

Deelnemers aan de langste en ook populairste afstand van het evenement, de 150 km, fietsen vanaf de Dam Amsterdam, via Zaandam, Uitgeest en Akersloot richting Alkmaar. Bij de GAS!Fabriek aan de Helderseweg wordt voor hen dit jaar voor het eerst een uitgebreide verzorgingspost ingericht. Hierna vervolgen zij hun weg richting Krabbendam en Obdam om tenslotte de terugweg in te zetten naar Schardam, Edam, Volendam, Monnickendam, Uitdam en Durgerdam.

Het goede doel van de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic is ook dit jaar het Longfonds. Bij inschrijving kun je een donatie doen aan het Longfonds en als je echt in actie wilt komen kun je een speciale actiepagina aanmaken om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen.

De BinckBank Dam tot Dam FietsClassic is met afstanden over 40, 60, 85, 105 en 150 km geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems en elektrische fietsen. Voor de snelle beslissers loont het de moeite om zo snel mogelijk in te schrijven, t/m maandag 9 september geldt namelijk het early bird tarief. Hierna is inschrijven t/m donderdag 19 september nog mogelijk tegen het late bird tarief. Kijk voor meer informatie en inschrijven

 Inschrijven kan nog t/m donderdag 19 september op www.binckbankdamtotdamfietsclassic.nl.