• Het sportieve en creatieve programma VakantieFun bij De Meent gaat zeker nog drie jaar door.

    Alkmaar Sport

Nog zeker drie jaar VakantieFun

ALKMAAR Het is voor ouders/verzorgers vaak een uitdaging om zes weken zomervakantie vol te planne voor hun kinderen. Deze uitdaging is nog groter voor een kind met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum. Er zijn weinig alternatieven voor deze kinderen in de vakantie. Maar voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum en hun ouders/verzorgers in de gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard is er nu goed nieuws: Zij kunnen nog zeker drie jaar meedoen aan het sportieve en creatieve programma VakantieFun. Er volgt ook een pilot om het VakantieFun-programma ook in herfstvakantie op te zetten.

Sport-Z organiseert het actieve en creatieve vakantieprogramma 'VakantieFUN' voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD, etc.). Het programma is de afgelopen twee jaar als pilot georganiseerd en zo goed ontvangen dat de deelnemende gemeenten besloten hebben zich voor langere tijd aan het project te verbinden. Daarmee is de komende drie jaar samenwerking tussen de gemeenten en Sport-Z; de organisatie van VakantieFUN gegarandeerd.

VakantieFUN 2018 vindt plaats in de eerste vier weken van de zomervakantie van 23 juli tot en met 16 augustus, op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in sportcomplex De Meent aan de rand van Alkmaar. Als pilot wordt VakantieFUN dit jaar ook in de herfstvakantie, op woensdag 24 oktober, gehouden.

AANMELDEN Ouders/verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in één van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind aanmelden voor VakantieFUN vanaf dinsdag 3 april, via www.sport-Z.org/VakantieFUN. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Om zeker te zijn van een plek, is het verstandig zo snel mogelijk in te schrijven.

De deelnemers van VakantieFun (6-17 jaar) worden naar leeftijd in groepen ingedeeld. Sport Z werkt met kleine groepen, een centrale projectleider en een assistent-coördinator. Gezien de problematiek van de kinderen is structuur, duidelijkheid en bekendheid van groot belang. Daarom kiezen we voor zoveel mogelijk stabiliteit in de begeleiding.