• De scratch race bij de mannen.

    Alcmaria Victrix

NK Omnium op de wielerbaan

ALKMAAR Op de wielerbaan in Alkmaar wordt zondag 2 december het Nederlands Kampioenschap Omnium worden verreden voor Profs, Elite/Beloften en junioren. Onder leiding van
bondscoach Peter Schep , sinds 2016 coach, zullen alle WK coureurs bij zowel de dames als de heren aan de start verschijnen. Kanshebbers zijn Roy Eefting,( 04-09-1989 ) winnaar van de laatste etappe van de Tour of Quanzhou Bay in China op 11 november j.l. en rijd sinds 2018 bij het Memil Pro Cycling team.

Een andere serieuze tegenstander is Joost van de Burg (11-12-1993) die in 2015 Nederlands kampioen was op het Omnium. Joost rijdt voor het Vlasman Continental Cycling team. Een sterk team met vele talenten in zijn gelederen, denk aan Youri Havik, Dion Beukeboom en Wim Stroetinga. Bondscoach Peter Schep vindt deze wedstrijd van het NK Omnium en mooie gelegenheid om te kijken naar het talent dat in de breedte nog wel wat sterker mag worden, dat geldt ook voor de dames waar veel talent aanwezig is. Op de vraag wat hij nou het mooiste vindt als bondcoach antwoordde hij 'het managen van de baan en wegploegen heeft alles in zich wat je als bondcoach kan wensen, het is zo afwisselend waarbij de Wereldbeker wedstrijden voor de baan het belangrijkste zijn om punten te halen voor zowel de WK alsook voor de Olympische spelen.' Bij dit NK zullen de volgende onderdelen verreden worden, Scratch en Tempo race, afvalrace en Puntenkoers Het beloven weer schitterende wedstrijden te worden die de KNWU en wielervereniging Alcmaria Victrix hebben samengesteld. De entree is €5, kinderen tot 14 jaar gratis toegang.

Zaterdag 1 december worden op de Alkmaarse wielerbaan van 14.00 uur tot 17.00 uur diverse wedstrijden gehouden voor de jeugd van Alcmaria Victrix. Er is ook een Derny wedstrijd voor volwassenen tussen Nederland- België. Deze interland is voor de Nederlandse renners een mooie voorbereiding voor het NK Derny dat op 15 december wordt gehouden. Bondscoach Peter Schep hoopt dat de jeugd bij deze wedstrijden haar kansen pakt.