Nieuwe Pinksterrun in Oudorp

OUDORP De inwoners van Oudorp behouden volgend jaar toch een sportief evenement dat dreigde te verdwijnen: in 2018 zal op eerste pinksterdag tóch een hardloopevenement in het Alkmaarse dorp worden georganiseerd.

Alkmaar Sport kondigt aan deze dag de 'Oudorp Pinksterrun' te organiseren. Deelnemers kunnen die dag 5 of 10 km lopen en de kinderen kunnen meedoen aan de Kidsrun. Start- en finishlocatie is bij VV Kolping Boys.
Toen de organisatoren van (voormalig) Rondje Oudorp na vier edities van hun evenement aangaven te stoppen met de organisatie kwam Alkmaar Sport in actie. "Het mag toch niet zo zijn dat zo'n prachtige en sportieve lokale traditie verloren gaat", aldus Marlou Zuurbier, sportcoördinator bij Alkmaar Sport. "Wij pakken dit op en organiseren eerste pinksterdag de Oudorp Pinksterrun, een nieuw initiatief waarbij we het dorpse karakter als belangrijk uitgangspunt zullen nemen."
Deelnemers kunnen eerste pinksterdag, zondag 20 mei 2018, alvast in hun agenda noteren. Meer details volgt in de loop van het nieuwe jaar via Alkmaar Sport.

STIMULEREN Alkmaar Sport stimuleert zoveel mogelijk mensen uit de regio om te gaan sporten omdat het leuk, gezellig en gezond is. Zij beheert en exploiteert sportaccommodaties en adviseert en ondersteunt verenigingen, scholen en gemeenten. Door samen te werken creëert Alkmaar Sport een schone, veilige en inspirerende sportomgeving. www.alkmaarsport.nl.

Alkmaar Sport verzorgt in de kerstvakantie activiteiten voor de Alkmaarse jeugd. Dit keer kunnen de jongeren hun favoriete sport drie dagen achter elkaar uitproberen van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 december.

SPORT KIEZEN De sporten waar aan kan worden deelgenomen zijn kunstrijden, schermen, trampolinespringen, handbal en e-sports. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De kosten bedragen 10 euro. Er zijn ochtendgroepen (meestal 10.00-12.00 uur) en middaggroepen (meestal 13.00-15.00 uur). De middaggroep gaat pas open als de ochtendgroep vol is.

Jongeren kunnen zich voor de kerstactiviteiten aanmelden via de website www.alkmaarsport.nl.