• Het parcours van de wandel4daagse biedt afwisselende vergezichten.

    Le Champion

Inschrijving Plus Wandel4daagse Alkmaar geopend

ALKMAAR Bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar maken ruim 6.500 wandelaars kennis met al het moois dat de omgeving te bieden heeft.

Strand en duinen worden afgewisseld met uitgestrekte polders, pittoreske dorpjes en de historische binnenstad. Inschrijven voor de twaalfde editie, die van 20 tot en met 23 juni plaatsvindt, is dit jaar zowel individueel als met een groep mogelijk op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl. Voor bedrijven en vriendengroepen heeft organisator Le Champion dit jaar voor het eerst een speciale groepsinschrijving opengesteld. Zo kunnen in één keer alle collega's of wandelmaatjes worden ingeschreven.

KASSEIEN Zowel bij de individuele als groepsinschrijving zijn er de afstanden 8,5, 15, 20, 25 en 40 kilometer per dag. Op vrijdag en zaterdag staat de Halve 4daagse op het programma. Voor iedereen die maar twee dagen mee kan wandelen, maar toch de vierdaagsesfeer wil proeven. Op de laatste dag van de Plus Wandel4daagse Alkmaar gaat de route dwars door d'Oude Stad en over de befaamde kasseien op de Munnikenweg. Ook de Stadswallen, de Molen van Piet en de Grote Sint Laurenskerk ontbreken niet. De feestelijke intocht gaat tenslotte over de rode loper door de brede winkelstraat de Langestraat en het Waaggebouw naar de finish op het Waagplein

Sinds 2017 is 't Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo'n 3000 keer een bezoeker binnen. Bij inschrijving voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan 't Praethuys.

RECORD Een team van 't Praethuys doet al sinds de eerste editie mee aan de vierdaagse. In 2017 ontvingen deze wandelaars na binnenkomst op het Waagplein, uit handen van de burgemeester Piet Bruinooge een cheque ter waarde van 3.250 euro. Dit recordbedrag werd gedoneerd door vierdaagsedeelnemers bij inschrijving. Meer informatie over het inloophuis voor kankerpatiënten en naasten via www.praethuys.nl.