• Alkmaar Sport

Hardloopevenement met tintje duurzaamheid

ALKMAAR Alkmaar Sport verzorgt zondag 9 juni, eerste pinkersterdag, de tweede editie van de RAADHUIS Pinksterun. De run leidt de lopers van de 5 km, 10 km, Kinderun en business run dwars door de Oudorperpolder. De organisatie kiest er dit jaar voor om het thema 'duurzaamheid' uit te lichten. Het gebruik van plastic wordt waar mogelijk beperkt of duurzaam gerecycled.

Centraal thema dat dit jaar bij de Pinksterun bewandeld wordt, is 'duurzaamheid', een thema waar Alkmaar Sport ook bedrijfsbreed op inzet onder andere d.m.v. de inzet van zonnepanelen en hergebruik van thermische energie bij haar sportcomplexen. "We hebben gekeken hoe we het thema duurzaamheid konden integreren in de run. Dit jaar maken we dan ook geen gebruik van plastic drinkbekertjes op de waterpunten. Stadswerk 072 zorgt voor een afvalscheidingsstation op de start- en finishlocatie waar we het plastic wat we wel nog gebruiken inzamelen," aldus Zuurbier. "Deelnemers aan de Kinderun ontvangen van Stadswerk 072 een pen die is gemaakt van hergebruikt plastic, zo worden ook zij zich bewust van het thema." Naast deze maatregelen heeft Alkmaar Sport het thema onder andere doorgevoerd bij de keuze voor de confetti op de startlocatie, deze is biologisch afbreekbaar. Ook is er een samenwerking gestart met Love not Waste, waarbij een team wandelaars achter de lopers aan de route ontdoet van zwerfafval. Aan het evenement werken inmiddels al 45 vrijwilligers mee, maar de organisatie roept mensen nogsteeds op zich aan te melden. "Dit evenement draait met behulp van de inzet van al deze betrokken vrijwilligers. Maar ondanks dat we al veel mensen hebben weten te binden zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar wandelaars die met de Love not Waste organisatie afval willen ruimen." Wie interesse heeft kan zich aanmelden via info@pinksterun.nl. "Dit evenement draait met behulp van de inzet van al deze betrokken vrijwilligers. Maar ondanks dat we al veel mensen hebben weten te binden zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar wandelaars die met de Love not Waste organisatie afval willen ruimen." Wie interesse heeft kan zich aanmelden via info@pinksterun.nl.

Inschrijven voor de RAADHUIS Pinksterun kan via www.raadhuispinksterun.nl. Deelname aan de Kidsrun (voor basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8) is € 2,-. Deelname aan de 5 km bedraagt € 8,- en aan de 10 km € 12,-. Een bedrijventeam, bestaande uit 8 renners, betaalt € 100,- voor de 5 km en € 150,- voor de 10 kilometer run. De start en finishlocatie is bij v.v. Kolping Boys, de run sluit af met een Pinksterfeest.