Dylan van der Kolk naar EK Judo

ALKMAAR De Alkmaarse Judoka Dylan van der Kolk van Topsport Tom van der Kolk is door Judo Bond Nederland geselecteerd voor de Europese Judo Kampioenschappen -18 jaar in de gewichtklasse -60 kg in Sarajevo.

Dylan volgt hiermee zijn oudere broer Yannick van der Kolk op. Precies 3 jaar eerder stond Yannick van der Kolk ook in de zelfde gewichtsklasse -60 kg op het EK -18. Dylan heeft tot zover een goed seizoen achter de rug. De eerste drie selectie meetmomenten in Nederland werden allemaal gewonnen. Ondanks dat hij door griep geveld was, wist hij derde van Nederland te worden. Ook werd hij tweede op het groot internationaal toernooi in Bremen. En op de sterk bezette European cups zowel in Berlijn als Cluj Napoca wist hij een vijfde plek te behalen.

Ook voor de Europese Kampioenschappen mix landenteams die op de laatste dag van dit EK zal plaats vinden, is Dylan geselecteerd om in de gewichtklasse -66 kg te gaan deelnemen. Zijn vader Tom van der Kolk is ook de trainer en centrale coach van Dylan en zal hem dan ook coachen op dit EK.