• Brijderloop

Doe mee met de Brijderloop

ALKMAAR Hardlopen is niet alleen een goede manier om in beweging te komen maar ook om je psychische weerstand te verbeteren. Mensen die sporten hebben namelijk vijftig procent minder kans om een
psychische stoornis (verder) te ontwikkelen dan mensen die niet sporten. Daarom organiseert Brijder samen met AV Hylas, Reakt en Actieftalent op zondag 25 maart voor de twintigste keer de Brijderloop. Een sportief hardloopevenement in de polders van Alkmaar en Bergen, dat voortgekomen is uit de runningtherapie van Brijder.

Iedereen kent wel het voldane gevoel als je lekker actief in de buitenlucht bezig bent geweest. Door actief bezig te zijn, werk je tegelijkertijd ook aan je psychische en/of verslavingsklachten. Het verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, bewegen heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Hierdoor voel je je beter en krijg je meer zelfvertrouwen.
De Brijderloop is al jaren een begrip in de regio en daarbuiten. Afgelopen jaar liepen ruim 600 mensen mee. Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de afstand van 5 kilometer of van 10 kilometer. Gestart wordt vanaf de atletiekbaan in Alkmaar op Sportpark De Viaanse Molen. Voor kinderen zijn er de volgende afstanden: 400, 800 en 1200 meter op de atletiekbaan. Op de website van Brijder staat alle informatie over de aanvangstijden en hoe deelnemers zich kunnen inschrijven. De Brijderloop is organisatorisch mede mogelijk gemaakt door AV Hylas en hoofdsponsor All4running.

Binnen het behandelaanbod van Parnassia Groep is runningtherapie een aanvulling op de reguliere therapie. Runningtherapie is voor iedereen geschikt die last heeft van psychische klachten zoals stress, depressie, burn-out, stemmingswisselingen en angststoornissen. Ook is het een goed middel tegen alledaagse verslavingen. Het gaat niet om presteren, maar over het vinden van balans. Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen dus absoluut niet noodzakelijk.