• De schaatsgroep van DTC is klaar voor de Hot Item Winterduathlon in Alkmaar.

    DTC

Doe mee aan winterduathlon bij De Meent

ALKMAAR Triatlonvereniging DTC uit Heerhugowaard verzorgt zondag 21 januari voor de negentiende keer de Hot Item Winterduathlon Alkmaar. Recreatieve en sportieve liefhebbers van de winterse duursporten kunnen, schaatsend en hardlopend, op twee afstanden hun conditie meten op en rond ijsbaan de Meent in Alkmaar.

Nieuw dit jaar is dat Alkmaar Sport diverse buffelavonden, een baanchallenge maar bijvoorbeeld ook een 11-stedentocht organiseert in het kader van de Olymipische gedachte. Deze activiteiten kunnen goed gebruikt worden als voorbereiding op de duathlon. Buffeldeelnemers krijgen zelfs een gratis consumptie op zondagmiddag 21 januari als zij meedoen aan de duathlon. Informatie hiervoor is te vinden bij de kassa van de ijsbaan.

De duathlon start die middag om 14.15 uur met het onderdeel hardlopen vlak buiten de ijsbaan. Vervolgens lopen de deelnemers 5 of 10 km door de achterliggende polder. Daarna stappen de deelnemers de ijsbaan op voor het schaatsonderdeel. De lange variant bestaat uit 20 km schaatsen, ofwel vijftig ronden. De korte afstand gaat over 10 km schaatsen (25 ronden).

De sportieve deelnemers dragen een transponder om hun enkel gedurende de wedstrijd voor de tijdsregistratie. De combinatie kan individueel, maar ook in een duo worden volbracht. De wedstrijd op 21 januari staat open voor iedereen die schaatsen en hardlopen leuk vindt. Na afloop ligt er voor iedere deelnemer een winterse maaltijd klaar.

Inschrijven voor de Hot Item Winterduathlon kan via de website www.winterduathlonalkmaar.nl of via www.dtc-triatlon.nl. DTC is opgericht in 1990. Naast trainen staat ook gezelligheid voorop bij DTC. Er worden bij de vereniging trainingen aangeboden op elk niveau van beginner tot topsporter. DTC biedt drie verschillende zwemtrainingen, hardlooptraining op de baan, of in het bos, fietstraining en in de winter zelfs schaatstraining. De looptrainingen vinden plaats op de atletiekbaan op Sportpark de Vork in Heerhugowaard. De zwemtrainingen vinden plaats in de Waardergolf, de fietstraining vanaf de Snackerij/Restaurant Aangenaam in Heerhugowaard, de combitraining in het Park van Luna en de schaatstrainingen vinden op de IJsbaan de Meent in Alkmaar plaats.