• Jordy Clasie traint bij AZ. De Alkmaarse ploeg speelt met onder meer extra waterpunten in op de hitte die donderdag bij het Europa League duel een extra factor zal zijn.

    ANP Foto

AZ speelt in op hitte: extra waterpunten voor bezoekers Europa League-duel tegen BK Häcken

ALKMAAR (ANP) - AZ gaat donderdag rond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen inspelen op de hitte en FC Utrecht doet hetzelfde. De Alkmaarders nemen het in de voorronden van de Europa League op tegen het Zweedse BK Häcken, Utrecht doet dat tegen Zrinjski Mostar.

"Omdat er temperaturen van ruim boven de 30 graden worden verwacht, zorgt AZ voor extra waterpunten in en rondom het stadion", meldt AZ op de website. In alle hoeken van het stadion zijn waterpunten geplaatst. AZ adviseert toeschouwers om zoveel mogelijk in de schaduw te gaan zitten, een pet te dragen en zich goed in te smeren. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

FC Utrecht, dat om 18.30 uur begint, doet vergelijkbare dingen. Zo worden er drinkbekertjes uitgedeeld. Supporters wordt bovendien aangeraden matig te zijn met het drinken van alcohol. Er is extra EHBO-personeel aanwezig.

Eerder besloot Ajax de open dag te schrappen vanwege de verwachte hitte.