• De CDE springers van Triffis deden afgelopen weekend goede zaken.

    Sanne Schut

Alle CDE springers Triffis naar nationale finale

ALKMAAR De CDE springers van Trampolinevereniging Triffis sprongen afgelopen zaterdag de derde en laatste plaatsingswedstrijd van het wedstrijdseizoen in de trampolinehal van Triffis in Sportcomplex de Meent Bauerfeind in Alkmaar. De wedstrijd verliep bijzonder succesvol. Alle 22 CDE springers van Triffis wisten zich individueel en/of synchroon te plaatsen voor de landelijke finale in Ahoy Rotterdam op 23 en 24 juni tijdens het gymsportspektakel Fantastic Gymnastics.

In de klasse C jeugd meisjes sprong Indy Metselaar met mooie oefeningen naar goud. Jara van Graafeiland won zilver. Gwen de Geus werd in deze klasse 6 e en Jorja Visser 7e. Bij de C junior meisjes sprong Elianne van Heerde met de hoogste dagscore de derde wedstrijd op rij overtuigend naar goud. Janneke de Groot behaalde met nette oefeningen zilver. Björn Dijkstra behaalde bij de C junior/ senior heren de overwinning. In de D klasse sprong Lina Joy Uljee met mooie oefeningen naar goud bij de D pupillen. Tessa van Mullekom sprong strak en behaalde goud bij de D jeugd meisjes en Sterre Bakker sprong keurig naar het brons. Ook bij de D jongens werden successen behaald. Julian Bakker sprong met grote voorsprong bij de D jeugd jongens naar goud en Samuel Musters behaalde overtuigend de overwinning bij de D pupillen jongens. In de klasse D senior gemengd was er zilver voor Mayra Glas. Danique Jansen werd deze wedstrijd keurig 4e.

In de E klasse zorgden de beginnende wedstrijdspringers van Triffis voor successen. Laura van Mullekom sprong naar de overwinning bij de E pupillen 1. Johanneke Werner sprong naar zilver. Bij de E pupillen 2 sprong Noa Zwirs naar brons, Jente Weidenaar behaalde deze wedstrijd een keurige achtste plaats.

SYNCHROON In de C klasse behaalden Daphne de Groot en Jorja Visser goud bij de C jeugd meisjes. Elianne van Heerde en Janneke de Groot sprongen samen naar goud bij de C junioren meisjes. Jara van Graafeiland won met Lianne Strijbis het goud bij de C senior dames en Bjorn Dijkstra bemachtigde met Kevin Dupuy goud bij de C junior/senior heren.

In de D klasse sprongen Sterre Bakker en Tessa van Mullekom naar goud bij de D jeugd meisjes en pakten Alieke van Heerde en Lina Joy Uljee het zilver. Julian Bakker en Samuel Musters wonnen goud bij de D jeugd jongens. Danique Janzen en Mayra Glas behaalden zilver in de klasse D junior/senior gemengd. De E springsters Johanneke Werner en Laura van Mullekom sprongen samen naar het goud. Jente Weidenaar en Noa Zwirs behaalden knap het brons.

Triffis combineert een aanbod van recreatief trampolinespringen met een compleet wedstrijd- en topsportprogramma. De topsport-afdeling bestaat uit springers die nationaal maar ook internationaal tot de besten behoren. Andrea Lenders nam in 2004 deel aan de Olympische Spelen in Athene en werd in 2005 4e op het WK in Eindhoven. Sven Mooij veroverde al meerdere Worldcup-medailles, waaronder goud in Savognin in augustus 2006 en was tijdens het WK 2005 finalist bij het synchroonspringen. In 2015 werd Bo Bet tijdens de Flower Cup in Aalsmeer tweede en in 2017 wist Pascal Wiebering een derde plaats te behalen. Tijdens de wereldkampioenschappen in Odense (november 2015) werden Bo Bet en Pascal Wiebering als synchroonduo 6de.

Dagelijks worden in de trampolinehal in Alkmaar lessen op elk niveau aangeboden aan de leden; zeven dagen per week staan er recreatieve, wedstrijd- en topsporttrainingen op het programma. Er worden bovendien specifieke lessen gegeven aan de talentgroep, aan een gezellige groep van 18+-ers en aan de aller jongste leden.