• Broomans Rally Team

Alkmaarse Wendy beste vrouw in zware offroad rally

ALKMAAR De jaarlijkse Morocco Desert Challenge (MDC) is onlangs weer verreden. Deze offroad woestijn rally is de op één na grootste ter wereld en brengt de deelnemers in 2800 kilometer verdeeld over 8 etappes dwars door het afwisselende terrein van Marokko. De Alkmaarse Wendy Broomans (31) en haar vader Ronald Broomans (62) deden dit jaar voor de derde keer mee aan deze zware rally en niet zonder succes: Wendy is de beste vrouw geworden in de auto categorie.

In de MDC stonden dit jaar 80 auto's aan de start en onder de 160 inzittenden waren 11 vrouwen. Wendy lacht en zegt: "dat lijkt misschien weinig, maar in een offroad rally is dit best veel. In de acht rally's die we tot nu toe gedaan hebben was ik vaak de enige vrouw. Dus om nu tegen elf vrouwen van vijf verschillende nationaliteiten te strijden was een mooie uitdaging!" Waar het Broomans Rally Team in de twee voorgaande edities van de MDC nog uitviel vanwege mechanische pech, klopte bij deze rally alles.
Broomans Rally Team sloot de MDC 2019 af met een mooie 12 e plek overall bij de 4x4 auto's en 18 e overall bij de 4x4/buggy categorie.

Voor meer informatie, foto's en video's van Broomans Rally Team kijk op www.facebook.com/broomansrallyteam.