• COOHN.NL - Le Champion

Alkmaar City Run by night 10 km uitverkocht

ALKMAAR Voor de zesde editie van de Alkmaar City Run by night, die plaatsvindt op woensdagavond 9 mei, is de afstand 10 km, uitverkocht! In totaal voor de 5 en 10 km zijn er 9.000 startbewijzen te vergeven, dat zijn er 500 meer dan vorig jaar. Deze 500 extra startbewijzen zijn toegevoegd aan de 5 km. Organisator Le Champion is weer blij met de belangstelling naar dit evenement. Ook dit jaar is de 10 km weer de populairste afstand. 

De meeste hardlopers die zich tot nu toe hebben ingeschreven voor de Alkmaar City Run by night komen uit Alkmaar en omgeving. In totaal is dit maar liefst 90%. Daarnaast staat de Alkmaar City Run by night ook bij bewoners en horeca weer omcirkeld op de kalender en zullen zij er samen met de organisatie weer een gezellig hardloopfeestje van maken. Samen zorgen zij ervoor dat er lekkere beats en diverse lichtacts in de stad te zien zijn. 

Maandag 5 maart om 09.00 uur startte de inschrijving voor de zesde editie van de Alkmaar City Run by night. Er stonden enkele duizenden in de wachtrij die om 08.30 uur opende. Vanaf 09.00 uur werden deze doorgeleid naar het inschrijfssysteem en konden zij zichzelf snel inschrijven. De organisatie Le Champion mag dan ook spreken van een goedlopende eerste inschrijvingsdag. Alles werkte naar behoren.

De inschrijving voor de 5 km is nog niet gesloten. In totaal zijn daar nog 500 startbewijzen beschikbaar. De inschrijving sluit wanneer het  deelnemerslimiet is bereikt. De Rollebol Kids Run 800 en 1.600 meter is ook nog geopend, kinderen kunnen zich inschrijven tot en met 23 april, hier is geen deelnemerslimiet. Inschrijven kan via de website www.alkmaarcityrun.nl