• L!NK

Nieuwe locaties gezocht voor Buitenspeeldag

ALKMAAR In Alkmaar vindt op woensdag 12 juni weer een Buitenspeeldag plaats. Tijdens die dag worden op verschillende locaties in de stad leuke buitenspeelactiviteiten
aangeboden, die door vrijwilligers worden georganiseerd. Gemeente Alkmaar heeft L!NK projecten gevraagd de coördinerende rol van de Buitenspeeldag op te zich nemen. Iedereen die een leuke, nieuwe locatie voor Buitenspeeldag wil aanmelden, kan zich nog voor 8 april bij L!NK melden. 

De Buitenspeeldag Alkmaar 2018 was een groot succes. Zo'n 4.500 kinderen genoten op 23 verschillende locaties van heel veel verschillende buitenspeelactiviteiten. In 2018 kon er voor het eerst aan de Buitenspeeldag worden deelgenomen in/bij: de Willem Hedastraat (De Hoef), Tochtwaard, Burgpoelwaard en Koggewaard (Huiswaard) en Markenbinnen. Sommige locaties pakten groots uit, andere hielden het intiem. 1 ding is zeker: de ruim 400 vrijwilligers uit de verschillende Alkmaarse wijken, die hun handen vol hebben gehad aan het organiseren en begeleiden van honderden spelletjes en activiteiten, mogen trots zijn op het resultaat.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Buitenspeeldag 2019 weer van start gegaan en worden de contactpersonen van de locaties, die voorgaande jaren hebben mee gedaan, benaderd om weer mee te doen. Dat zijn er al veel, maar er kunnen er nog wel wat bij! Nieuwe initiatieven en nieuwe vrijwilligers (bij voorkeur uit het Buitengebied van Alkmaar) zijn altijd van harte welkom! Daarom vraagt L!NK iedereen (buurtbewoners, scholen enz.), die het leuk lijkt om op een nieuwe locatie een Buitenspeeldag te organiseren, zich voor 8 april aan te melden. Enig draagvlak uit de buurt is daarbij wel noodzakelijk.
Lijkt het je leuk om verschillende wijkbewoners met elkaar in contact te brengen en samen met hen een onvergetelijke dag voor de kinderen uit jouw buurt te organiseren? Meld je buurt dan aan via www.alkmaar.nl/buitenspeeldag . Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Kijk dan eens op de Facebookpagina: www.facebook.com/BuitenspeleninAlkmaar.