Zomerse muziek in de Laurentiuskerk

ALKMAAR Organist Una Cintina en countertenor Jean Sebastian Beauvais vormen samen het Duo Esmera. Zij experimenteren graag met de ruimte en de mogelijkheden van zowel het instrument als de stem. Maandag 20 augustus geven zij vanaf 20.00 uur een concert in de Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord 68.

Dit jaar hebben zij voor hun zomerconcerten de hoboïste Elina Kuduma uitgenodigd. Zij speelt bij het Lets Nationaal Opera Orkest. De drie musici hebben muziek gekozen die beelden oproepen van zon, bloemen, liefde, dans en vredige landelijkheid. Echt zomers! Op het programma staat veel muziek van Engelse en Amerikaanse componisten. Onder andere de beroemde ode voor de Birthday of Queen Anne, die onlangs werd uitgevoerd bij hét Koninklijk huwelijk van dit jaar! De muziek van Henry Purcell, John Ireland en Ralph Vaughan Williams is bij veel muziekliefhebbers geliefd. En dat geldt ook voor Leonard Bernstein, die dit jaar 100 jaar geleden is geboren. Zijn Psalm 23 uit de Chicester Psalms is een van zijn meest ontroerende composities. Maar Duo Esmera zou zichzelf niet zijn als ze niet ook enkele onbekende composities zouden laten horen. 

Toegang € 8, inclusief een drankje na afloop. Kijk voor meer informatie op https://www.matthiaslaurentius.nl/concert-h-laurentius/