• Tien dagen ouderwets vermaak.

    Pixabay

Zomerkermis zorgt voor reuring

ALKMAAR De zomerkermis komt er weer aan. Vrijdag 24 augustus wordt vanaf 16.00 uur het startsein gegeven bij de 'Super Mouse' op de Paardenmarkt. Daarna gaat het los.

De vele attracties staan opgesteld op Kerkplein en Canadaplein (gedeeltelijk), in de Sint Laurensstraat, langs de Gedempte Nieuwesloot (ook het gedeelte tussen Marktstraat en Kanaalkade), op het Hofplein, in de Dubbele buurt, op de Kanaalkade, tussen de Paternosterstraat en de Gedempte Nieuwesloot. Maar ook op de Paardenmarkt en in de Minderbroederstraat.

De zaterdagse warenmarkt, normaal gesproken op de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Sint Laurensstraat en het Kerkplein, wordt tijdens de zomerkermis verplaatst. De warenmarkten van zaterdag 25 augustus en 1 september zijn straks te vinden in de Koorstraat, de Laat (gelegen tussen de Koorstraat en de Hofstraat).

Naast de diverse attracties (elders in deze krant is al een aantal te zien), zijn er ook speciale evenementen rondom de kermis. Op zondag 26 augustus kunnen kinderen zich tussen 13.30 en 17.30 uur bijvoorbeeld gratis laten schminken in het schminktheater die op het Canadaplein staat. Woensdag 29 augustus is er van 15.00 tot 16.00 uur op het Canadaplein (kermisterrein) en show van Brandweerman Sam in theater de Vest.

De kermisexploitanten én de gemeente zetten op donderdag 30 augustus tussen 13.30 en 17.00 uur gehandicapten en bewoners van enkele verpleeghuizen in het zonnetje. De snelheid van de verschillende attracties (indien mogelijk) zal worden aangepast. Op deze middag zijn er clowns en een entertainer, Louis Baerts (goochelaar, ballonnen) aanwezig.

Op zondag 2 september ten slotte vermaakt ballonnenclown Desalles van 14.30 tot 17.30 uur de bezoekers op de kermis met zijn grappen en grollen. Als afsluiter biedt de gemeente Alkmaar om 22.00 uur een vuurwerkspektakel aan vanaf de Noorderarcade, te bekijken vanaf de Kanaalkade.