• Albrecht Koch

    De Vest

Zomeravondconcert in Grote Kerk

ALKMAAR  Het zomeravondorgelconcert van woensdag 7 augustus wordt verzorgd door de Duitse organist Albrecht Koch (Freiberg). Hij bespeelt vanaf 20.15 uur beide orgels in de kerk en brengt werken van o.a. Kindermann, Danksagmüller, Buxtehude, Schumann en Bach.

Naast oude liturgische muziek op het koororgel van de Zuid-Duitsers Buchner en Kindermann en Sweelinck's leerling Scheidt speelt Koch een eigentijdse compositie van de Lübeckse organist Franz Danksagmüller. Vervolgens speelt hij op het grote orgel oude muziek uit Noord-Duitsland van Böhm en Buxtehude. Na de pauze speelt hij romantische muziek uit huize Schumann en hij besluit zijn concert met de bekende virtuoze F-dur Toccata van J.S. Bach in de versie van diens lievelingsleerling Johann Ludwig Krebs.

Over de organistAlbrecht Koch werkt als cantor en organist in de Lutherse kathedraal in Freiberg/Saksen. Hij studeerde kerkmuziek in Leipzig en volgde diverse studies koorrichting. Na zijn studies was hij assistent van de muziekdirecteur van de universiteit van Leipzig. Hij treedt op in concerten en cantate-kerkdiensten met beroemde ensembles als het Philharmonic Kammerorchester van Dresden, het Dresden Barockorchester en de Vienna Akademie. Hij is benoemd tot Church Music Director van het bisdom Freiberg, vertegenwoordigt de stad Freiberg in de vereniging European Cities of Historical Organs (ECHO) en is president van de Gottfried Silbermann Society.

De entree bedraagt €8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50.