• Het belooft een explosieve voorstelling te worden.

    Vrijzijn Theater

Zes keer Mijn Ex in Vrijzijn Theater

ALKMAAR "Iedereen heeft een ex. Ook als je niet gescheiden bent. Daarom is 'Mijn Ex' zo herkenbaar voor iedereen" aldus Anderson Farah, dragende kracht en artistiek leider van het Vrij Zijn Theater aan de Madame Curiestraat 2a. Van vrijdag 21 tot en met zondag 30 juni is deze productie elk weekend in het eigen theater te bewonderen en kan het publiek komen genieten van dit hilarische verhaal.

Piet Koster

Publiek van 'Mijn Ex' is straks letterlijk op bezoek in een mega woonkamer in het huis van Angie. Zij is niet thuis en haar ex Pedro komt zijn laatste spullen ophalen. Hij heeft spijt van het verlaten van zijn oude liefde, maar zij wil hem niet terug. Vooral omdat Pedro een onstuimige relatie is begonnen met haar beste vriendin Marisol. De enorme confrontatie volgt als eerst Angie met haar nieuwe liefde en daarna Marisol binnenkomt. Vanaf dat moment is het voor het publiek geruststellend dat zij alleen toeschouwer zijn.

Dit pittige stuk wordt gespeeld door professionele en semiprofessionele acteurs, onder meer Anderson Farah en semiprofessionals Brenda Goedhart en Gina Arthur. Zij worden ondersteunt door vier talentvolle Alkmaarse kinderen: Noor van Esveld, Rafael Bunink, Dante Shearman en Felien de Zinger.

Farah vertelt enthousiast verder. "Het mooie van Mijn Ex is dat het ook een confrontatie van drie culturen is. Angie komt uit ons mooie Alkmaar, Pedro uit Brazilië en Marisol uit Suriname. In het theater voel je direct de liefde voor spel. Ook zie je dat met beperkte middelen iets moois gemaakt is. Vrij Zijn Theater drijft op honderdvijftig vrijwilligers. Samen maken zij alles. Van kostuums, rekwisieten, decor, publiciteit, make-up, techniek. "We ontvangen subsidie en vooral door de inzet van de vrijwilligers en de bijdragen van Vrienden van Vrij Zijn is het mogelijk om drie producties per jaar te maken", stelt de inspirerende Farah.

Met de producties houdt het theater de geschiedenis van Alkmaar levend. Bijvoorbeeld met de Droomvanger over Cornelis Drebbel vorig jaar en met een spektakelstuk over Don Frederik in oktober dit jaar. En een jonge traditie zijn de kerstvoorstellingen met en door kinderen. Dit jaar Pinokkio. Vrij Zijn Theater ontving vorig jaar de Business Award Noord Holland als beste cultuuronderneming van het jaar. Een prijs om met zijn allen trots op te zijn.

Benieuwd hoe het verhaal afloopt? Dan wordt het tijd om kaartjes te kopen en de voorstelling in het bijzondere theater te bezoeken. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.vrijzijntheater.nl. Op de facebookpagina van deze krant zijn kaarten te winnen voor deze voorstelling. Kijk snel hoe je kans maakt.