• De Regionale Meld- en Coördinatiefunctie (RMC) Noord-Kennemerland en MEE & de Wering starten samen Your Next Step!

    Your Next Step!

Your Next Step! van start

ALKMAAR Zit jij thuis op de bank in plaats van op school of op je werk? Je kwam vaak te laat, je spijbelde, je meldde je ziek, je had een afspraak met de leerplichtambtenaar of met je baas, je probeerde weer terug te keren naar school of je werk, je haalde slechte cijfers, je nam waar dat je collega's niet meer leuk tegen je deden. Je bemerkte dat je helemaal geen zin meer had in school of werk en je bent ermee gestopt. Jongeren die deze situaties herkennen, kunnen terecht bij Your Next Step!

Netty Danenberg

Om deze jongeren een nieuwe kans te geven, start op 16 januari 2018 Your Next Step! In dit nieuwe project werken organisaties samen die vanuit een heel andere invalshoek ervoor gaan zorgen dat de jongeren een positieve stap kunnen maken richting een opleiding of een baan. Je komt in aanmerking voor Your Next Step! als je tussen de 16 en 23 jaar oud bent, uit de omgeving van Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo of Langedijk (regio Noord-Kennemerland) komt en wordt aangemeld door een trajectbegeleider van het Regionale Meld- en Coördinatiefunctie (RMC) Noord-Kennemerland. "Je kunt ook jezelf aanmelden als je belangstelling hebt en aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo heb je voortijdig het onderwijs verlaten, heb je de wil om in jezelf te investeren en kun je drie dagen per week deelnemen aan het programma."

TWAALF WEKEN Jongeren die zijn aangemeld, krijgen een intake- en een kennismakingsgesprek. "Eenmaal toegelaten tot Your Next Step ga je samen met een toekomstcoach een volgende stap zetten richting een opleiding of betaalde baan. In een programma van twaalf weken word je daartoe geïnspireerd en gemotiveerd." Your Next Step! is een intensief programma waarin de deelnemer één dag in de week workshops volgt en op de andere twee dagen is het mogelijk door de samenwerking tussen MEE & de Wering, het RMC, sportverenigingen, ondernemers en onderwijsinstellingen in de regio Noord-Kennemerland werkervaring op te doen bij een bedrijf dat past bij de wensen, talenten en mogelijkheden van de jongere. "Daarnaast doe je op die twee dagen mee aan sportactiviteiten."

TOEKOMSTCOACH Als spin in het web werkt de toekomstcoach met de jongere en bovengenoemde partijen aan een toekomstplan. "Niet vanuit de schoolbanken, maar door inspirerende mensen en plekken om je heen te verzamelen. Bovendien leer je, door mee te doen aan het programma, ritme en structuur in je leven aan te brengen. Je krijgt dus een individueel aanbod binnen een groepsgerichte aanpak waarin je letterlijk fit wordt gemaakt om een vervolgstap te zetten." Your Next Step! is succesvol als de jonge deelnemers zijn klaargestoomd om daadwerkelijk een vervolgstap te zetten. Jongeren die belangstelling hebben kunnen een kijkje nemen op de website https://www.meewering.nl/ik-zoek-hulp/werk-leren/project-your-next-step/ of bel met John van Oord, projectleider van Your Next Step tel. 06 – 39110588.