• Marieke Kraakman verzorgt een kruidenworkshop bij Hortus Alkmaar.

    Marieke Kraakman

Workshops bij de Hortus

ALKMAAR Bij de Hortus Alkmaar aan de Berenkoog 37 in Alkmaar vinden de komende weken diverse workshops plaats.

Op woensdag 31 januari verzorgt Netra Zutt een workshop Ikebana bij Hortus Alkmaar. Ikebana is de Japanse bloemsierkunst, die ontstaan is in de boeddhistische kloosters. Deze bloemsierkunst is gebaseerd op een levenshouding waarbij meditatie en respect voor de natuur voorop staan.

Tijdens deze workshop leert de cursist in een ontspannen sfeer de basis van deze bloemsierkunst kennen en hanteren, waarbij eenvoud en schoonheid de kern vormen. Kennis van bloemschikken is niet nodig, wél de intentie om de stilte van binnen op te willen zoeken en van daaruit, met dankbaarheid naar de natuur, schoonheid te creëren.

De workshop begint om 13.30 uur. Aanmelden kan via info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639.

Wie wil weten welke kruiden hij kan gebruiken als de spieren of gewrichten te zwaar belast zijn, kan meedoen met de kruidenworkshop van Marieke Kraakman bij de Hortus Alkmaar op donderdag 25 januari. De avond begint met een presentatie over welke thee het beste te drinken bij spierpijn, welke huismiddeltjes er zijn en hoe iemand een kompres maakt voor op een zere plek. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag om een zalf te maken. Er wordt ook gesproken over het belang van voeding. Wat kunnen mensen zelf doen om hun lichaam ook van binnenuit zo sterk en soepel mogelijk te houden? De deelnemers krijgen hun eigen potje zalf en een naslagwerk mee naar huis.

Deze workshop begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639. Kijk voor meer informatie op www.hortusalkmaar.nl.