• Scène uit Red Sparrow.

    Murray Close/Twentieth Century Fox

Win kaarten voor Red Sparrow

ALKMAAR Lezers van het Alkmaars Weekblad kunnen elke week vrijkaarten winnen voor een nieuwe film bij Vue Alkmaar. Geef antwoord op de volgende vraag en trakteer je partner, beste vriend of een familielid op een avondje 'Red Sparrow': Wie is het eerste doelwit van Dominika?

Ga naar www.vuecinemas.nl/alkmaarsweekblad en vul het juiste antwoord op deze vraag in.

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een 'sparrow', een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst.
Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in
een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen. Red Sparrow is gebaseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. De film herenigt Jennifer Lawrence met 'Hunger Games'-regisseur Francis Lawrence. De cast bestaat verder uit onder andere Charlotte Rampling, Jeremy Irons, Mary-Louise Parker, Matthias Schoenearts en Thekla Reuten.

Vanaf deze week draait ook bij Vue Alkmaar De Wilde Stad.

STADSKAT De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van, de vaak door de mens onopgemerkte inwoners, de vele wilde dieren en planten die de stad bevolken. Een film met verrassende plotwendingen gezien door de ogen van de avontuurlijke stadskat, Abatutu. De muziek is in samenwerking met Top Notch samengesteld