• De wereld is een ellendige plek.

    Universal

Win kaarten voor Mortal Engines

ALKMAAR Lezers van deze krant kunnen elke week vrijkaarten winnen voor een nieuwe film bij Vue Alkmaar. Geef antwoord op de volgende vraag en trakteer je partner, beste vriend of een familielid op een middag of avondje film. Deze keer kun je kaartjes voor de film The Grinch winnen.

Hoe past de mensheid zich aan na de verwoesting van de beschaving?

Ga naar www.vuecinemas.nl/alkmaarsweekblad en vul het juiste antwoord op de vraag in.

Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aan de extreme levensomstandigheden aangepast. De mensen wonen in kolossale steden, die op rupsbanden over de aarde rollen. De bewoners van de grote steden vallen de kleinere steden aan om deze te plunderen en aan brandstof te komen. Tom Natsworthy, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen, moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Hester Shaw ontmoet. Twee tegenpolen worden door het toeval bondgenoten en samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht. Mortal Engines is het spectaculaire nieuwe avonturenepos van producent Peter Jackson, bekend als regisseur van The Lord of The Rings.

VERDER All You Need Is Love, Buurman & Buurman Winterpret, First Kiss en Kursk. De laatste film vertelt het verhaal van de ramp in 2000 met de K-141 Kursk onderzeeër waarbij 118 Russische zeelieden stierven. De onderzeeër zinkt in de Barentszzee na enkele explosies. 23 bemanningsleden overleven en wachten wanhopig op hulp, terwijl hun zuurstof op dreigt te raken. Ondertussen vechten familieleden wanhopig tegen politieke obstakels en onmogelijke kansen om hen te redden.

Bron: Youtube Universal Pictures